søndag den 27. januar 2013

Sensommerdag i drivhuset for 100 år siden...


Billedkunst og musik kan fuldstændigt ophæve begrebet tid!  Man kan sidde med i drivhuset her, gennem malerinden Anna Syberg´s øjne og penselstrøg, og virkelig fornemme at man er til stede!

Dejlige detaljer i billedet af druerne og lyset gennem bladene, hvor også et par visne blade er portrætteret livagtigt.

Denne akvarel havde jeg ikke set før nu, men jeg blev så draget af det vidunderlige stemningsfulde vildnis af vinblade og druer, at jeg bare måtte have dette billede at trøste mig med i vintermånederne.
Jeg har købt det som udstillingsplakat fra Faaborg Museum, til bare 60 kr. + porto. Dette Museum har adskillige af hendes billeder udstillet.

Anna Syberg blev desværre ikke anerkendt maler i sin levetid, hvilket var meget almindeligt for kvindelige malere. Men for ca. 100 år siden, dvs. først efter hendes død, bliver hun regnet for en af de bedste blomstermalere fra sin tid. Hun har blandt andet malet nogle skønne vinduesopstillinger af pottedrevne løgvækster, der minder så meget om de billeder af blomstrende løgvækster, som mange har sat på deres blogge :-) 

Tiden er helt ophævet, når man nyder hendes billeder!

10 kommentarer:

 1. Skøn plakat til billige penge. Tænk hvis man kunne male sådan, synd hun først blev anerkendt efter sin død.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er synd hun ikke selv oplevede anerkendelse! Men rigtig dejligt at hun blev ved med at male billeder som dette, på trods af at hun ikke rigtig havde mærkede den store interesse udefra. Det gør måske også billedet lidt mere intimt og privat, det er ihvertfald en fredfyldt stemning. Hun har nok virkelig nydt sådanne rolige koncentrerede stunder med at male, som afveksling fra dagligdagen med vist nok 8 børn!

   Slet
 2. Dejligt man kan finde og glæde sig over disse akvareller ,der må være masser af blomsterting af samme slags?
  ha en god søndag.

  SvarSlet
 3. Ja, det er forunderligt at kunne se hver tegnet streg og penselstrøj, på et billede malet for mere end 100 år siden. De fleste udpenslede detaljerne mere og glattede helheden lidt mere, men jeg holder særlig meget af nettop sådanne lidt skitsede "rå" studier som dette. Hun har malet en del andre blomstermotiver, mange forskellige slags.
  Fortsat god søndag :)

  SvarSlet
 4. Mycket vackra målningar!
  Mariana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mariana, Ja det er smukke, lidt skitsede, men meget præsice akvareller hun lavede! Hun valgte dejlige motiver, dette er ihvertfald skønt :)

   Slet
 5. Smuk akvarel.
  Jeg forstår godt, at du købte det og så til den pris.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 6. Rigtig skøn akvarel med en utrolig detalje rigdom. Kan godt forstå du falder i staver over det :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
 7. Hei! Det er deilig når man møter uttrykk som oppleves som forførende. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvarSlet
 8. You have such a lovely blog :).
  Gladly followed.
  Have a great day!

  Auksė

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...