Luna

Luna var den mest bedårende hvalp. Stambogsnavn: Lapinette´s Beloved Papagena

Jeg har ønsket mig en "Lassie" lige siden jeg var barn. Deres milde og kloge blik...

... og det der aristokratiske udtryk som falder dem helt naturligt.


...endelig som 50 årig gik min drøm i opfyldelse. Simon var lige blevet 9 år, og min datter 16 år, da vi fik Luna.Det har været en udsøgt glæde for mig, at min søn har kunnet vokse op med en rigtig Lassie-look-alike, og de to har haft utrolig glæde af hinanden. Hvis Simon er med på tur, følger Luna ham som en skygge.


Det samme gælder også for min datter, men godt et ½ år efter vi fik Luna, havde min datter fast kæreste og boede næsten hele tiden hos ham på hans kæmpestore luxeriøse værelse. Luna savner Ina virkelig meget og kigger længselsfuldt efter alle teen-agere vi ser, og når vi alle går en tur sammen, cirkler Luna konstant fra den ene til den anden, for at samle dem.Luna er med til det hele og helst også til at dele madpakke : )


Vi har løbet agility


hun er instinktestet på får


Luna med sin søster´s datter
 Luna på musejagt. (8 år gammel)

4 kommentarer:

 1. En smuk hund! Hvor og hvordan foregik fåretestningen? Jeg har selv en collie som kikker langt efter fårene hvis vi går forbi nogle. Men jeg aner ikke hvad hun ville stille op hvis vi lukkede hende ind til dem ...?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana
   Det er en konkurrencehyrde der bor omkring Roskilde (hvis jeg husker rigtig) Man tester hundens iver og mod til at presse fårene (gå frem mod dem) Luna havde rigtig meget drift sagde hun, og det er det bedste hvis man vil gå til hyrdetræning. Man kan nemlig altid "pille af" en stærk drift, men ikke "fylde på" en svag drift, sagde hun.
   Luna har dog prøvet får tidligere: vi boede lige ved en stor eng, hvor der gik får sommeren over, indtil ca midt i Aug. I sept reparede de hegnet, og vi gik med Luna løs vinteren over derinde.Men dette år i slutning af sept. var der lige pludselig 20 får derinde igen, Luna drøønede mod fårene, jeg råbte og begyndte at løbe efter hende. Jeg nåede max 10 skridt, imens så jeg Luna løbe en stor bue udenom den spredte fåreflok. Fårene samledes lynhurtigt mens Luna løb runden om dem. Derefter stod de bare og trykkede sig sammen, mens Luna stoppede op og bare kiggede på dem fra ca 5 m afstand. Derefter fik jeg hende i snor. Det hele tog få sekunder. Hun havde bare perfekt instinkt for det :) Vidunderlig oplevelse! På forsiden i højre side er et link til vores opdrætter, hun har mange flere billeder og oplysninger fra stedet hvor vi testede "kontroleret" :)

   Slet
 2. Jeg kan se nu at det har været hendes gamle blog hvor der stod meget om det, jeg kan kun finde en masse foto´s fra hyrdetesten under galleri. Men jeg er kommet i tanke om hvad stedet hedder: tiptopaussies så skulle det gerne dukke op på google. Har lige testet det :)

  SvarSlet
 3. Hej Alice!

  Hvor er det skægt - og rørende - at se Lunas "liv" her på siden. Meget smukt fortalt - og hvor har hun det dog godt hos jer!!!

  Den lille billedserie, hvor hun og Simon hopper på stenene er virkelig sød!

  Giv hende en krammer fra mig!

  Kh.
  Nette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...