onsdag den 27. februar 2013

Årets første forårsagtige dag!

Det har været et vidunderligt vejr i dag, som startede med eventyrligt rimtåge der indhyllede træerne i hvid rimfrost, mens solen langsomt brændte sig igennem disen. Kort efter skovturen, endte jeg med at gå igang udenfor, og mit terrasseområde var meget lunt i solen. Drivhuset var allerede lige så varmt som i stuen, så det blev første dag med åben dør dagen igennem.

Mit dejlige skatkammer i drivhuset! Der står også en masse afblomstrede løgvækster, som skal plantes ud.

Det varer dog lidt endnu før jeg kan plante det hele ud, for her er frostbunden jord og sne overalt. Jeg har dog fået løsnet det midterste nedtrådte sne/is på gang-arealerne, så der er en smal sti hvor man kan gå sikkert.


I dag gik jeg igang med at skrue flere brædder op på mit lille læskur til havestole og plæneklipper. Jeg rev knoerne til blods i forsøg på at skrue de inderste ved muren, men da jeg opdagede at min "konstruktion" faktisk holdt til at jeg hamrede søm i istedet, så gik det stærkt, og jeg fik lavet gavlen færdig!!! Jeg blev også lige nødt til at male den, for det var spændende at se hvordan det ville ende med at se ud.


Dette hjørne er det absolut mest rodede i min have, og skuret hjælper ikke ligefrem på det, men dels gror der en kæmpe vild kaprifolie, som savnede noget støtte, dels havde jeg brug for et læskur til plæneklipperen. Bag grangrenene gemmer sig en rose ´Lykkefund´, så skuret skal nok blive indhyllet smukt i blomster, og så skal jeg have fundet på noget som de kan klatre op ad, for at dække den grimme plasticvæg naboen har sat op:

Hjørnet er svalt på en hed dag, hvis man slår parasollen op inden middag.

De hvide havemøbler blev skrubbet rene i dag, og hundens vandskål skiftet (det "gamle" vand står frosset under møblerne) Klatrestativerne skal skrues i muren, så der sidder en på hver side af vinduet. I år er det 2 år siden klatreroserne blev plantet ved muren, så i år sker der nok en masse vækstmæssigt. Jeg nåede lige at tage disse billeder ved 17 tiden, for jeg nød bare dagen og havde for travlt, så jeg helt glemte at tage billeder på denne skønne varme dag.

23 kommentarer:

 1. Å så deilig, ja da er du igang.
  Så koselige hagemøbler og fin hage du har.
  Her må jeg vente en stund til, det er masse snø i hagen så drivhuset må få stå avlene en stund til.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit, Ja det var skønt at kunne være ude nogle timer og faktisk lave noget! ;)
   Her er også helt frosset jord og sne, så jeg kan slet ikke lave noget med jord og plantning, men terrassen bliver varm i solen, så det lokker een ud af huset :)
   Ha en dejlig aften!

   Slet
 2. Jamen herligt med sådan en dejlig forårsdag,og du har været meget produktiv lader det til:)
  Ha en god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan! Ja, det er nettop sådan en dag man har sukket efter hele vinteren, for har man ikke altid en masse projekter hobet op gennem vinteren... Jeg nåede da lidt mere i dag end jeg har gjort længe :)
   Ha en rigtig dejlig dag fortsat!

   Slet
 3. Visst var det en härlig dag idag! Det känns som om våren har börjat. Eller åtminstone hoppas jag det.
  Ha det bra i haven!
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Katarina! Ja, jeg tror også vi er ved at have nået milepælen for starten på foråret :)
   Ha det rigtig godt!

   Slet
 4. Härligt att få känna att våren ändå är på gång, även om det är aldrig så försiktigt. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina! Ja, det var helt anderledes i dag en tidligere i år, men udenfor terrassen var det slet ikke varmt, men sådan starter foråret jo... at man lige akkurat kan nyde den i en lækrog :)
   Ha en dejlig aften!

   Slet
 5. What a lucky girl to have a sunny and warm day. Great that you could go outside. I wonder how your lovely terrace will look in summer.
  Have a wonderful evening Alice.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Marijke. Yes, I'm happy to have this warm & sunny terrace! Its really nice outside summer, but on hot days its not possible to stay there due to heat! I sure hope my planted roses will be owerwelming here on the terrace :)
   Thanks, and I wish you a wonderfull evening too!

   Slet
 6. Hør hov! Ingensol her hos os, men dejlige ting du fik ordnet. I øjeblikket syntes jeg man bliver helt høj af hver et lille projekt man kan vinge af. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare så ærgeligt at vejret er så forskelligt i vores lille land, men jeg håber I får glæde af solen inden længe. Jeg må sige der har været rigtig mange kolde grå dage denne vinter!
   Ja, du har helt ret, det føles bare så godt at få gang i de ventende projekter :)
   Fortsat god aften!

   Slet
 7. Det ser fint ud Alice, og når først blomsterne kommer, så er det ikke rodet mere. Alting virker rodet lige nu.
  Jeg siger som Fru Friis: hov hov ingen sol her hos os, men vi havde jo så til gengæld i går, da var det jer, der havde tåge. I morgen vil vi alle have sol.
  Det var til gengæld en fin morgen her, jeg har taget skønne billeder, det må du lige se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth! Ja, du har så ret i at alting virker rodet her mellem vinter og forår!! Jeg tro nu også dette kan blive godt, når der hænger rosenranker ned over skuret, og den grimme plasticvæg bliver mere dækket!
   Jeg håber vi alle kan få sådan en dag i morgen... eller endnu bedre i weekenden, som den vi havde her i dag :)
   Fortsat god aften!

   Slet
 8. Grattis till finalplatsen!En vacker djup rödfärg som får mig att känna habegär.Den får min röst!
  KRAM från mig!

  SvarSlet
 9. Ser ut til at du har hatt en deilig dag i hagen! I dag rekk jeg ikke hjem før etter at det var blitt mørkt ute, men så får man kose seg inne istedet :) God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej :) Trist at høre at det blev sådan en lang dag du havde, men sådan er det bare nogle dage! Jeg håber at du meget snart kan nyde sådan en dejlig solrig dag som jeg havde her i dag :)
   Rigtig god aften til dig!

   Slet
 10. jeg kan trøste dig med at du er ikke den eneste som har et rodehjørne i haven, i min rodehjørne sloges jeg med en ustyrlig brombærbusk som stikker ad' helvede til ;)

  SvarSlet
 11. Så hærlig at du har sol og varme og kan få gjort litt ute:) her jeg bor ligger snøen dyp enda, men nå skinner solen og det er varmegrader på dagen, så det smelter! og da får jeg vårfølelse, men det er altfor tidlig å få gjort noe, kan ikke så innendørs enda, for da blir det for stort før det kan ut:) må ha plass til mannen min også:)....eller må jeg det?! ;)Joda, han er så snill så:)
  Ha fortsatt fine varme dager:)

  SvarSlet
 12. Jeg kan da godt forstå, at du er ærgerlig over det hvide plastic over din læmur. Det ser da skammeligt ud! Er det lovligt at sætte det så tæt på skel?
  Nå nu skal jeg ikke sætte lus i skindpelsen, men jeg ville hurtigst muligt finde noget pileflet eller andet smukt materiale og dække det grimme hvide plastic med. For ellers ser det da fint ud med din lille læskur.

  SvarSlet
 13. Wow, your blog is wonderful, I love it, congratulations. kisses from Spain.

  http://redecoratelg.blogspot.com.es/

  SvarSlet
 14. Hej Alice.Ja! det er dejligt når man kan komme ud og få lavet lidt i haven.Fint lille skur du har lavet.og når der gror lidt hen over det,så bliver det rigtig flot.nu håber vi at det gode vejr holder nogle dage så vi kan komme ud i vores haver.Rigtig god aften til dig Jette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...