mandag den 24. juni 2013

Vidunderlige Roser

Common Moss i et par forskellige stadier... denne rose rører mig så uendelig dybt... hver gang! Det må være noget med nogle billeder jeg har fået ind i hovedet som barn, jeg husker at min mormor havde bogen om Tornerose, skønheden som blev forhekset til at sove i 100 år, og hvor der voksede en tjørnehæk op rundt om slottet... jeg kan ikke præcist sætte et billede på erindringen, det er som en flygtig duft... men i hvert fald sætter rosen her noget i gang, og jeg fascineres og er i glimt tilbage i min barndom.
  
Queen of Sweden er bare en af de smukkeste roser man kan falde i staver over! Den er let genkendelig, alligevel har den forskellige farver og udtryk på de forskellige stadier. Men altid smuk!
 
 
 

 
Dronningen af Danmark er bestemt lige så smuk som den svenske! :-)
 
 
 
Denne Coral Dawn blev fotograferet så mange gange... at den knækkede, så den får nu sit otium i det den lille løvefontæne.
 

Dette var et par af mine yndlinge, men dem er der mange flere af!
Jeg opdaterer på min side om roser i disse dage, i takt med at blomsterne springer ud og jeg får taget et ordentligt billede. Jeg venter stadig på en del roser. Siden findes i toppen af bloggen under: Roser.

Man kommer også til siden ved dette link: http://alicesoesser.blogspot.dk/p/roser_24.html

Man skal lige scrolle ned over min rosenfortegnelse, så kommer præsentationen af de enkelte roser med et billede. Jeg skriver lidt facts, og min egen oplevelse af de enkelte roser.Jeg er blevet færdig med væggene i det nye drivhus. Jeg kunne ikke skaffe flere af de profilbrædder jeg brugte til den første væg, men jeg fandt et sted, hvor de solgte hele plader 244x122cm. I det mindste slap jeg for at skrue lige så meget som i første væg, men til gengæld skulle der saves!
3 gange måtte jeg dele pladen, så jeg savede ialt 4m med en ældre fuksvans, med pladen stående lodret op! Phyy ha !

Jeg er utrolig glad for resultatet, og drivhuset virker helt efter hensigten: Det bliver varmt tidlig om morgenen, og de lukkede sider og den skyggede gavlspids mod vest, dæmper varmen og giver skygge på bænken om eftermiddagen. Kølige dage som i øjeblikket, med kun lidt sol, giver en meget behageligt temperatur derinde, og jeg tog mig faktisk en lur på bænken en døsig og lun formiddag! ;-)


 
 
 
Udsigten fra drivhuset ud over det store brede rosen-staudebed.
 
Jeg er ligeledes meget glad for min beslutning i vinters, med at fortsætte bedet tværs over haven, det er altså den rene fornøjelse, hver gang man kigger ud i haven. Den rose som dominerer bedet lige nu, er Scepter´d Isle, med Queen of Sweden og Rhapsody in Blue foran:
 


Scepter´d Isle har de smukkeste store blomster i øjeblikket, og blomstrer om kap med Rhapsody in Blue. Det er en lyst at se derpå! :-)   Jeg ønsker jer alle en dejlig ny uge!

6 kommentarer:

 1. Så kom Alice lige i Eventyrland :) Jeg elsker jo også din Common moss rose, så her måtte jeg kigge ind, selvom det kniber med tiden lige nu. I øvrigt er du meget længere med dine roser, dem du viser har jeg ikke blomst i endnu.
  Tak for skønne billeder fra din have, det ser fantastisk ud.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Måste ha en mossros. Det är nästan så jag känner doften av "mossan" när jag ser dina bilder.

  SvarSlet
 3. Ja, det er da det rene eventyrland :-)

  SvarSlet
 4. Hej Alice.Det ser da rigtig godt ud med væggene i drivhset.Og som du skriver så tar den noget af den værste sol.Er det en figen der står derinde?
  Og dejlige roser du viser.Også en rigtig god uge til dig Jette

  SvarSlet
 5. Det er jo virkeligt et eventyrland, som du har:-)

  Jeg har lige fundet ud af, at jeg vist skal til at interessere mig lidt for mosroser, dit billede af Common moss rosen tryllebandt mig lige.
  Kh Bente

  SvarSlet
 6. Tusind Tak skal I have! Ja, jeg syntes det er ved at være et dejligt eventyrland, hvor jeg i hvert fald kan drømme mig langt væk! :-)
  Ja, Jette, det er en figen jeg har plantet ud, og så håber jeg den vil danne en skyggefuld krone at sidde under, så jeg kan vaske ruderne i gavlspidsen rene!
  Kh Alice

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...