søndag den 9. juni 2013

Sommerlyset...


Allerførst vil jeg vise den første blomst i min Multi Blue clematis, som jeg ikke var imponeret af lige da den sprang ud, men her til aften, bemærkede jeg hvor mange fine farvetoner den har udviklet... og jeg er helt solgt til dens skønhed!


Men jeg vil først og fremmest vise billeder fra aftenturen på en dejlig eng, som jeg for 15½ år siden blev nabo til. Jeg har gået mange vidunderlige ture med mine børn og derude, og søerne var spændende at udforske med fiskenet.

Der er et område med lupiner, som jeg ofte har haft lyst til at tage billeder af, så vi startede med at cykle dertil. Heldigvis var lyset fuldstændigt som jeg huskede det, her tidlig på aftenen :-)

Hvis jeg havde pladsen til det, så ville jeg anlægge sådan en eng-have med graciøse blomster mellem græsaksene, snoede klippede græsstier og nogle enkelte bugnende rosenbuer over stien. Og med masser af morgen og aften sollys!!

Denne plante ved jeg egentlig ikke hvad hedder (som børn kaldte vi de brune frøstande for tobak) Men lige nu er de fantastisk smukke: Hver dag passerer jeg en gangbro over en vej, hvor der er en lang allé af guldregn. Når man står på broen, kan man se op i de gyldne klaser, og man kan kigge ned gennem rækværket... overalt er der lysende gule klaser af blomster!Sneglene har ædt alle 10 tagetes ´Vanilla´ som jeg såede i foråret, så jeg købte 2 stk der var i blomst, og lidt forgrenede med nogle knopper. Det kostede 35 kr. Heldigvis fandt jeg samme sted, denne store forgrenede pelargonie til kun 30 kr. Jeg syntes den er meget smuk.


Hjemme igen efter aftenturen, stod planterne badet i det dejligste lave aftenlys:

Jakobstige, Six Hills Giant, akeleje og roser


Yndig geranium som jeg ikke lige kan huske navn på

Porcelænsblomsten er noget af det smukkeste jeg ved...


Her til morgen er det overskyet, og det er faktisk helt rart at se haven i gråvejr igen. Billedet her, er fra den nyeste del af det tværgående bed jeg lavede i vinters, og det er blevet dejlig frodigt, med purløg og rosenskovmærke, og med roser, røllike og klokkeblomst i knop:


Rosen Gloire de Dijon, har smukke knopper nu, og de har sådan en fin og dekorativ rød stribe bag på kronbladene:Hvor er det dog en helt ubeskrivelig dejlig tid på året, lige nu! Jeg er sikker på i andre nyder det lige så meget, og man kan næsten mærke, hvordan ens batterier bliver ladet op! Det er helt overvældende med alt den duft og skønhed, og nu vil jeg derud igen... og jeg ønsker jer masser af uforglemmelige stunder i haven og naturen!! :-)11 kommentarer:

 1. Hej.
  Dejlige billeder. Jeg kan godt forstå du går ture på den dejlige eng. Din Jacobsstige er smuk. Min er ikke helt så langt fremme endnu.
  God søndag - måske kommer solen alligevel.

  SvarSlet
 2. Meget flotte stemningsbilleder,du har virkelig en vidunderlig natur der,også alle blomsterne i haven ser fortryllende ud ,især det 3 sidste fotos af haven med de forsk, blomster sammen i fin forening.
  Ha en god søndag:)

  SvarSlet
 3. Ja det er en ualmindelig smuk tid lige nu, og sikke en dejlig eng du har til aftenturene! Jeg er synes også porcelænsblomsten er meget smuk og elegant blomst, og sikke fine billeder du har fået taget af den! God søndag til dig! Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
 4. Tak for dejlige billeder Alice, det er smukt og stemningsfuldt. Vi andre nyder også i fulde drag, det er jeg sikker på. Din Multi Blue ser fin ud.

  SvarSlet
 5. Riktigt fina bilder, härligt med ljuset i bilderna från ängen och din trädgård. Ha det gott /Marika

  SvarSlet
 6. Hej Alice.
  Det er en dejlig tid vi har lige i øjeblikket, hele tiden er der et eller andet man glædes over eller glæder sig til.
  Her går tiden også med at lade op og nyde, så min pc bliver ikke brugt så meget i øjeblikket.
  Hvilket også betyder at bloggen ligger lidt stille.
  Masser af havehilsner til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
 7. Hej, jeg har også Multi Blue klematis, og den er jo vidundelig :-)

  SvarSlet
 8. Sikke mange skønne billeder, Alice!

  SvarSlet
 9. Härliga bilder! Som hämtat från ett besök i paradiset. Gillar verkligen ängen med lupiner.

  SvarSlet
 10. Hej Alice.Vidundrlige billeder du viser.Jeg har også en Multi blue i mit drivhus,og den har over 30 blomster.Kan godt forstå at du er vild med porcelænsblomsten.....den er da smuk.
  Godnat herfra knus Jette

  SvarSlet
 11. Dinne hvide lupiner billeder er skønne og meget stemningsfulde!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...