søndag den 16. juni 2013

Drivhus og Drivehus

Jeg starter med at vise mit lille vægdrivhus som det ser ud fra det nye "drivehus". Dørene på de to drivhuse vender direkte mod hinanden, så man får lidt fornemmelse af at befinde sig i eét stort drivhus-rum.
 

Imellem de to drivhuse er jordbær/urtehaven, hvor der i den ene side står et lille æbletræ, og i den anden side er indgangen fra resten af haven.
 

Herunder ses et kig ind i det nye hyggedrivhus, set fra indgangen til drivhus/urtehaven. Der er plantet et figentræ (ses helt til venstre) og en vinstok i hjørnet helt fremme i billedet. Indtil disse vokser til, er her lys og luft nok til et par store agurkeplanter og min store Nerie.
 
I eftermiddagssolen kan man se pileflethegnet gennem de hvidskyggede glas, før jeg satte træ-væg op.

Drivehuset er kun lidt under 2x2m, og ironisk nok, kunne jeg have sparet 200kr. hvis jeg købte et drivhus med et ekstra vinduesfag. (altså 60cm længere)
Men... så ville det komme for tæt på skellet, eller også skulle æbletræet og rosenbuen have været flyttet...
...så jeg ærgrer mig lidt over, at jeg ikke tog imod den ekstra meter af naboens have, som jeg blev tilbudt i foråret, da der blev målt op til ny hæk... men dengang havde jeg jo ikke lige planer om at placere drivhus her.
 
Jeg var så heldig at læse et indlæg på bloggen: Havetrolderi, om støbte crestings fra England. Jeg skulle bruge 2 stk á 200kr. til mit drivhus, så den luksus tillod jeg mig! Jeg syntes det gør en vidunderlig forskel!
 
Jeg har malet væggene mod naboen hvid, dels pga. skygge/temperatur, men også for at give både naboen og jeg mere privatliv, indtil hækken bliver højere. Jeg har også sat et fag af pileflethegn på hver side af drivhusets hjørne, for at beskytte det mod f.eks. stenslag fra deres motorplæneklipper.
 

Når man sidder herinde har man således 2 åbne sider, med et dejligt udsyn til hele husets havefacade...
 
 
...samt det store brede rosen/staudebed som ligger langs huset, og deler haven før græsplænen. Man glemmer fuldstændigt at man sidder i et yderhjørne af haven, lige på kanten af naboens have!
 

Ikke mindst er det fortryllende at sidde inde i et lunt rum, og stadig være i stand til at se lige op i en dejlig sommerhimmel! :-)
 
 
Siden fredag aften, har jeg ligget på stuegulvet og bakset med skruer og savet profilbrædder til... og sent lørdag aften, kunne min søn og jeg bære væggen her ud på plads i drivhuset.
 
Jeg er virkelig glad for den stemning væggen giver, samt dens beskyttelse mod gestikulerende arme, så jeg har fortsat hen langs den hvidmalede gavl, undtagen spidsen af gavlen, for den vil jeg vaske ned når planterne herinde er store nok til at give skygge.
 
 
 
Her bliver dejlig varmt allerede tidlig om morgenen, og om eftermiddagen kan man sidde på bænken i skygge. Temperaturen er perfekt dagen igennem, i det kølige sommervejr vi har lige nu, med kun lidt sol.
 
Mellem trævæggen og glasset har jeg sat bobleplast som isolering. Jeg har nemlig plantet en te-rose fra 1910: "Climbing Lady Hillingdon" som er temmelig frostfølsom.
 
 
Te-rosernes navne-oprindelse er der mange historier om og bud på, men jeg må sige, at de to blomster der har været på Lady Hillingdon indtil nu, duftede umiskendeligt af sød te, så drivehuset bliver nok omdøbt Te-huset når rosen bliver stor og blomstrer overdådigt. :-)
 
 
Til slut lige en oversigt over haven og placeringer. I bunden af Illustrationen er terrassen langs huset, og den vender sydvest. Hvis man forestiller sig en urskive henover, så er syd kl. 10 og nord er kl. 4.
 
Helt til højre er min drivhus/urtehave, med vægdrivhuset i bunden og det nye drivhus "oppe" i yderste højre hjørne. Det er virkelig dejligt at dette hjørne med morgensol, ikke blot kan bruges, men næsten er blevet en central plads i haven!

10 kommentarer:

 1. Sikke dejlige billeder. Hvor er dit drivehus bare fint! Og hvor ser hele din have smuk og frodig ud! Du forstår virkelig at skabe en smuk have.

  SvarSlet
 2. Det ser bare hyggeligt ud i dit drivehus, ja også i resten af haven. Det lyder som en god idé med beskyttelse mod vildfarne sten fra naboens plæneklipper - det er rigtig ærgerligt med knuste glas og træls at skulle have fat i nye.

  Tillykke med dit skønne nye drivested :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Susanne! :-) Ja, især er det besværligt at købe glas uden bil! Prøvede det sidste år, og måtte bakse hundetraileren (til cykel) så meget sammen som muligt, og sætte en plade fast øverst, så glasset lå plant nok... phyy jeg cyklede forsigtigt!

   Slet
 3. Kære Alice,
  Nu har jeg efterhånden læst med her på bloggen et godt stykke tid, og derfor er jeg også sikker i min sag, når jeg nu skriver, at jeg ganske enkelt synes, at du har verdens hyggeligste, smukkeste og mest charmerende drivhus- og urtehave. Det er da et drømmedejligt, solbeskinnet og fantastisk frodigt sted. Jeg ærgrer mig sådan over, at vi må ´nøjes´ med at se herligheden på billeder, for jeg kan nemt forestille mig haven i virkeligheden :-)
  Det er store ord, men det synes jeg altså,
  Kærlig hilsen Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh altså Mathias Emil... Tusind Tak!!!! Du er altså hjertelig velkommen til at komme til kage/kaffe hvis din vej kommer forbi Furesø-området! :-)
   Kærlig hilsen Alice

   Slet
 4. Ja Alice
  Det ser rigtig godt ud, det glæder mig at du mere og mere får det, som du gerne vil have det. Du har god tjek på at få plads til det, du har lyst til i din have. Jeg ved godt, at du gerne ville have meget mere, men det går da meget godt, synes jeg.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Lisbeth! :-) Jeg hygger mig i hvert fald med mine haveprojekter, og er indimellem dybt optaget i det! Jeg er faktisk også meget glad for som den udvikler sig.
   Kh Alice

   Slet
 5. Hei Alice! Nydelig, frodig og velplanlagt hage du har! Virkelig et drømmested vår og sommermånedene...høsten er jo også så flott! Ser at kameraet er med deg! Jeg er også svært glad i å ta bilder i min egen hage i Saltnes i Norge! Stikk gjerne innom om du har lyst!? Hilsen Christin i Corneliasverden.wordpress.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Christin! Ja, det er en stor glæde at forevige sin have og blomster ved at fotografere dem, man opdager også mange flere detaljer og skiftende lysforholds indvirkning.
   Dejlig blog du har! Jeg er da helt solgt til det flotte rustikke gulv du er i gang med til dit drivhus!! Det bliver utrolig smukt! :-)
   Fortsat dejlig dag!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...