tirsdag den 4. december 2012

Kalenderlys

Her syntes vi at traditionen med et kalenderlys, er uundværligt og rigtig hyggeligt, hver morgen inden hverdagen rigtig starter. Jeg er egentlig ikke til alt for meget julepyntning, men jeg elsker at lave dekorationen til kalenderlyset, og foretrækker naturens egne materialer. Det giver sådan en dejlig enkelthed, og understreger at juletid oprindelig er en fest for det tilbagevendende lys, med alt den frodighed som dermed er i vente.

Jeg har bestemt været igennem en mere prangende fase med masser af sløjfer og kranse, men det er efterhånden mange år siden. I dag bruger vi såmænd ikke engang adventskrans, men dem har jeg nu altid haft et lidt anstrengt forhold til, siden jeg i børnehaven fik sådan en brændende adventskrans ned over mig.

Jeg begyndte for nogle år siden at bruge en mindre stub med mos på, istedet for at lægge mospuder direkte på leret. Fordelen er at mosset på stubben kan leve videre, når man efter jul lægger den i et skyggefuldt bed i haven. I år har jeg dog ikke kunnet finde den fra sidste år, så dette er en helt frisk fra skoven.

Lyset har jeg så ikke været så heldig med i år, men det er da ren stearin. Jeg foretrækker at bruge spindelvævslys, men det kan være svært at følge med datoerne når lyset bliver for tykt. I baggrunden ses vores nye "genbrugs-juletræ", det er plantet i en stor potte, hvor jeg har spændt kyllingetråd om barkstykker med mos på. Jeg håber nu på, at både træet og mosset kan leve videre fra år til år. Min søn på 14, syntes det var en supergod ide at få sådan et træ, der kunne leve videre, selvom det ikke er et helt-til-loftet-juletræ, som vi plejer. De kære børn bliver så fornuftige og idealistiske med alderen. :) (vi holder ikke juleaften herhjemme i år, så træet kan jo nå lidt mere fylde til næste år)
 
 
Her ses lidt mere af træet. Det er en Serbisk søjlegran - Picea omorika
 
 

10 kommentarer:

 1. Fin dekoration med naturmaterialer :)

  SvarSlet
 2. Flot naturdekoration. Jeg kan rigtig godt lide tanken om genbrugsjuletræet, og så er det ekstra fint, at sønnen er med på ideen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla og tak :) Jeg var rigtig glad da han syntes det var en god ide ikke at fælde et træ, så jeg skyndte mig ned for at købe det træ jeg havde spottet ud, da jeg handlede :)

   Slet
 3. Hej Alice
  Det er en meget fin og naturlig dekoration, du har lavet der. Jeg kan også bedst lide at bruge naturmaterialer. Jeg kan godt forstå, du har et anstrengt forhold til adventskranse, det har da været en fæl oplevelse for dig. Håber ikke du blev forbrændt, men forskrækket er du helt sikkert blevet.
  Mange hilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Lisbeth :)
   Nej, jeg blev heldigvis ikke forbrændt, men jeg bemærkede det blev lyst over mit hoved, kiggede op og nåede lige at se den store adventskrans gynge, mens den kun hang i 2 bånd (altså hang lodret) derefter faldt den mod mig, og jeg husker kun panik, råben og kaos. Mine forældre fortalte dog at jeg var meget bange for røg og ild i lang tid efter, så en slem forskrækkelse havde jeg fået.
   Mange hilsener
   Alice

   Slet
  2. altså... to af båndene var brændt over, så adventskransen hang lodret, og så brændte de to sidste bånd over mens jeg kiggede op.

   syntes lige ovenstående krævede en forklaring :)
   Hav en rigtig god dag!

   Slet
 4. Det er en fin dekoration du har lavet og din genbrugsjuletræ er en god idé, og især hvis man ikke skal fejre jul, er det fjollet at købe juletræ.
  Se hos mig er det omvendt. Jeg har altid adventskrans. Men nu hvor vi ikke har hjemmeboende børn, så er der ingen kalenderlys.

  SvarSlet
 5. Hej Bente og Tak :) Ja det er bestemt mest for børns skyld, det med kalenderlys. Jeg kunne såmænd godt få det som dig en dag, når min søn også er flyttet hjemmefra, for een dekoration blir jeg nødt til at lave. Kalenderlys er sådan en dejlig morgenhygge inden skole, hvor advent mere er en week-end ting, og der sidder han mest på værelset og spiller eller er ude, så foreløbig holder vi os til morgenhyggen :)
  Hilsen Alice

  SvarSlet
 6. Alice, det er ikke bare morgen hygge du har, men også eventyr...tak for jeg måtte kikke ind.
  Hilsen og fortsat god julemåned.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...