tirsdag den 6. november 2012

Lys i mørket

Jeg bliver altså lige nødt til at dele et par skovbilleder mere med jer : )

Her til morgen gik vi en anden rute, hvor vi går direkte mod solen et stykke vej. Et lille ungt skovområde hvor de nøgne lave grene gennemkrydsede rummet. Jeg blev opmærksom på at der opstod små glimt, som om der var stjernestøv i den våde jordfarvede underskov, med grenene fulde af tunge vanddråber.

Jeg bevægede mig efterhånden meget langsomt fremad, og fik øje på hvordan en af dråberne lige pludselig fangede solens stråler og virkede som en prisme. Nogle glimt var røde andre blå eller grønne, og nogle kom faktisk meget langt væk fra. Det var helt fortryllende! Nu havde jeg ikke mit gode kamera med i skoven, men jeg har prøvet at fange nogle af glimtene i nærbillede :

På denne årstid er det en kendsgerning at lyset går tilbage... dagene er kortere, solen står lavere og lyser svagere. Men hvis man som jeg går daglig i skoven, så mærker man tydeligt at løvfald bringer meget mere lys og sol ned i skovbunden. Jeg kan ikke afvise, at det underbevidst, er en af grundene til at jeg særlig holder af at gå her i efteråret.
Det giver utvivlsomt et ekstra kick til skovturen, når det gyldne løv oplyses af solstrålerne gennem udtyndede trækroner, og dermed opleves som helt modsat af det generelle lystab ved denne årstid.
Den børnehave jeg gik i som barn, var på skovtur hver eneste dag, og mine forældre slæbte os unger med i skoven flere gange om ugen, så jeg kender... og elsker skoven på alle årstider... men alligevel rører efteråret mig allerdybest.Det kræver selvbeherskelse ikke at plastre hele min blog til med de billeder jeg har taget i skoven : )
...lige eet mere... det hører lidt under kategorien. Jeg har engang læst at i den process, når træerne trækker deres safter og næringsstoffer tilbage til roden, og bladet ændrer farve, opstår der faktisk nogle stoffer som er selvlysende... så det er ikke blot fordi det ser sådan ud...

5 kommentarer:

 1. Ja nu er det så, jeg bliver flov. Hvorfor kan du ikke klistre bloggen til med skønne skovbilleder. Der er mange mennesker, der sidder og nyder dem. Jeg bilder mig i hver fald ind, at der er mange som nyder alle mine billeder, derfor har jeg ingen selvbeherskelse. Hvis man ikke har tid at se det hele, kan man jo bare lade være :)
  Hvor er det smukt fanget med dråberne, man skal have øje for det man ser, når man går turen, og det har du helt sikkert, når du går der dagligt.
  Hilsen Lisbeth :)

  SvarSlet
 2. God aften Lisbeth :)
  Ja, i dag så jeg glimtene tydeligt, jeg ka ikke sige jeg har bemærket det før, selom det sikkert har glimtet mig lige op i ansigtet :D Men nu kan jeg ikke la vær med at lede efter det, og vil prøve at fange det med min kamera der kan tage nærbilleder.
  Er der sådan næsten ubegrænset plads på en blog ?
  Jeg kan huske min opdrætter havde en server til sin blog for nogle år siden, så jeg troede der var meget begrænset plads.
  Hilsen Alice

  SvarSlet
 3. God aften Alice
  Ja nu ved du, hvad du skal kigge efter, og næste gang har du nok kameraet med :) så må vi se, hvornår det er solskin igen.
  Ja du ved jo, at jeg sætter mange billeder på. På et tidspunkt har man ikke mere plads, så får man besked fra google, og så kan man købe mere plads. Det koster ikke ret meget og tager ca. et døgn, men det varer længe endnu for dig.
  Jeg sidder lige og kigger på dine irisbilleder, hvor er de smukke. Jeg har også mange Iris Germanica.
  Common Moss er jeg stadig fascineret af :)

  SvarSlet
 4. Hej Alice.
  Lisbeth fra Høneballehaven har gjort mig opmærksom på din blog. Jeg kan forstå at du også er ret ny i havebloguniverset. Selv har jeg kun været med i 2 uger, men jeg synes allerede det er ret sjovt. Det er en fin blog du har, og jeg kan se at vi har andre fælles interesser end haven: Katte og hunde. Jeg har faktisk også en collie. Jeg har meldt mig som fast læser af din blog, og jeg vil også sætte dig på min blogliste. Glæder mig til at kikke indenfor hos dig igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana, du er mere end velkommen :) Dejlige hunde og pragtfuld stor have du har. Jeg har også meldt mig som fast læser af din blog. Det der med blogliste jeg ved slet ikke hvon man gør... det må jeg ind og læse lidt på, for jeg vil da rigtig gerne have en blogliste :) Jeg startede i August med bloggen, men havde slet ikke tid i 1½ mdr. så jeg er først for alvor kommet igang i okt.
   Hilsen Alice

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...