søndag den 18. november 2012

Isabel Renaissance?

Ved muren, lige udenfor min havedør, står denne kæmperose. Den er ikke klatreroseagtig, den har særdeles kraftige og stive oprette stængler, og ligner en almindelig tehybrid i double-up size. Dens sidste knopper var oppe i en højde af 2,20m, mens dem på billedet her var i øjenhøjde. I dette efterår har den blomstret utroligt smukt, men desværre næsten uden duft. Den kan have en dejlig stærk martsviol-agtig duft, som er ganske vidunderlig. Kronbladene er meget fløjsagtige at se på, og meget fyldige og læderagtige at røre ved.
 
Jeg er egentlig ikke meget for rent røde blomster, men en rose som den her, er da ikke til at stå forFløjlet på kronbladene giver et smukt skær af dugget blå-violet til næsten sort. Det er meget svært at fange på foto

 Rosen stod her da jeg flyttede ind, og hende der boede her før mig, har plantet røde roser langs den ene hæk i haven, så måske også denne. I jorden, et sted i haven, har jeg fundet en salgs-label med  Isabel Renaissance, og denne rose er den eneste der svarer til beskrivelsen.

Jeg har aldrig rigtig haft røde blomster i min have før, så denne rose er mit eneste bud til X-faktor Blomsterversionen 2013 RØDE/ORANGE på bloggen: Moseplassen.
http://moseplassen.com/2013/02/x-faktor-blomsterutgaven-2013-rode-og-orange/

Jeg har haft orange Tigerliljer i en tidligere have i slutningen af 80érne. Det er nok den eneste blomst i så kraftig farve, som jeg har elsket inderligt! Havde jeg haft digitalbilleder i god kvalitet af Tigerliljen, så havde jeg nok ladet den være min kandidat i denne kategori, men mine papirbilleder fra dengang, er blevet noget udviskede efter at være blevet fotograferet igen med digitalkamera. Jeg bringer dog et par af billederne, for jeg var meget glad for liljen! :)
 

6 kommentarer:

 1. Ja det er en smuk rose, men jeg har det som dig, ikke for meget rødt. Jeg har dog også røde roser, men ynder ikke postkasserød. Så skal de være mørkerøde, det er fint.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 2. Denne er heldigvis meget mørk i virkeligheden, men på billeder bliver den temmelig postkasserød, og det er en vanskelig farve at få til at blande sig harmonisk. Den står heldigvis op ad huset, så den kun sjældent vil komme med på billeder af haven :)
  Hilsen Alice

  SvarSlet
 3. Jeg synes den var alldeles vakker!!

  SvarSlet
 4. Virkelig lekker rose i dypeste rød!
  Majestetisk og flott!
  Lykke til i konkurransen! :)

  SvarSlet
 5. Denne rose var utrolig fin. Ønsker deg lykke til!

  Klem

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...