tirsdag den 23. juli 2013

Middelhavets sol på besøg


Solen bager skånselsløst ned over bedene, som om vi befandt os langt mod syd. Uheldigt med den stærke sol og høje temperaturer, når vi ikke har fået mere regn før varmenbølgen kom. Klokken er omkring 11.00 her, og det er allerede ulideligt at være ude i solen. Luna skal i hvert fald ikke nyde noget!! :


Udover at have parasollen slået op, har jeg hængt et badeforhæng op fra Terrassens tag, for at give skygge og mere behagelig temperatur. Under parasollen er det lige til at holde ud at være, hvis man slår den op før fliserne er varmet op af solen:
 

Pladsen bruger vi stort set kun når der er hedebølge, så her er mange selvsåede planter mellem fliserne, hvilket jeg holder meget af.
 

Dette er udsigten fra pladsen under parasollen
 
 
Roserne er ved at være færdig med blomstringen for denne gang, og afløst af kæmpe verbena, violfrøstjerne og solhat. Røllikerne er dog stadig i fuld flor, det er utrolig så længe de blomstrer.
 
 
Middelhavs prydløg er nye hos mig, og jeg er dybt betaget af dem. De har en vidunderlig farve og bierne er lige så glade for dem som jeg:
 


Nogle få roser blomstrer stadig, her er det en hel buket af Leonardo da Vinci.
Jeg håber I nyder sommervarmen, selvom det næsten kun er på stranden man kan holde ud at være når det er så varmt som nu. Men om aftenen er det rigtig dejligt! :-)

18 kommentarer:

 1. ved ikke om din hund er smuk i haven eller om haven passer godt til din hund, men det er dog det mest yndige billede :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Marianne, jeg syntes også de klæ´r hinanden godt! :-)
   Kh Alice

   Slet
 2. Dit blognavn giver rigtig mening: eventyrland. Hvor er det flot med den tæmmede vildskab. Det må være skønt at sidde på den delvist tilgroede terrasse og nyde synet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Dejligt at høre at min "vision" er ved at tone frem :-)
   Ja, jeg er ikke meget indendøre i øjeblikket, det er sommeren i haven der gør at jeg kan holde ud at bo i mit meget lille hus!
   Kh Alice

   Slet
 3. Det ser rigtig godt ud Alice, men jeg kan nok tænke, at der må blive meget meget varmt i sådan en lille have. Vi håber vi snart får regn. Dine prydløg er rigtig fine, hvor har du fået dem??
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth og Tak! :-) Ja, her bliver meget varmt fordi solen står lige på hele dagen, men heldigvis er her rigelig luft, og ikke indelukket.
   Prydløgende læste jeg om på Claus Dalby´s blog, og troede jeg skulle finde dem på nettet, men faktisk faldt jeg over dem i Kvickly/Brugsens løgsortiment. Der var ikke engang rift efter dem, men havde jeg vidst de var så smukke, havde jeg købt flere af poserne, og det skal jeg bestemt til efteråret!
   Kh Alice

   Slet
 4. Din have ser faktisk ganske sydlandsk ud i den skarpe sol. I tidernes morgen dannede vores newfoundlænder et stort hul på nordsiden af buksbomhækken i et forsøg på at finde et svalt sted at opholde sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie. Min hund graver også huller langs den nordlige hæk! :-)
   Heldigvis er hækken en over 50 år gammel tjørnehæk med lange kraftige rødder flere meter ud i alle retninger (har jo lige gravet 6-7m væk i foråret) så jeg frygter ikke for hækkens ve og vel, men river dog hullerne til ind imellem, når de bliver for store!
   Kh Alice

   Slet
 5. Det ser da meget flot og frodigt ud,og sikken en udsigt fra jeres "varmeplads" elsker alle de planter som vokser mellem hinanden og ser så lette ud.
  Ikke godt med tørke i Danmark,det er bedst det regner en gang om ugen:)men mon ikke der kommer lidt i denne uge?
  Iøvrigt meget flotte roser du viste i forrige indlæg,jeg holder meget af de creme/varme farver!
  Ha en fin dag i skyggen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Jan! Jeg håber sørme også at I har tid til at holde nogle solide skyggefulde siesta i middagsheden hos jer! :-)
   Det er godt nok tørt her i øjeblikket, og jeg lister rundt i rutefart med vandkanden, for at holde liv i alt det nyplantede. Jeg har læst at det skal man i tørkeperioder, i 2 år efter plantning, og det er 2 år siden jeg flyttede ind og tilplantede det første i haven, så jeg har travlt! (jeg går og vander stille, for man må vist ikke vande have her)
   Ja, jeg er også blevet meget glad for de varme cremefarvede roser. Tak for det! :-)
   Kh Alice

   Slet
 6. Underbara rabatter! Ser så härligt rufsigt och generöst ut, vore jag en humla skulle jag stanna där hela dagen. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettina. Ihhh altså... Tusind Tak!!
   Du er hjertelig velkommen i haven! som humla eller ej! :-)
   Kh Alice

   Slet
 7. Det kan godt være der er varmt i din have, men hvor er den dog utrolig flot..... og Lavendlerne i krukkerne ser ud til at strutte af velvære :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Sussi! :-)
   Sidste år undrede jeg mig lidt over at de ikke voksede, og prøvede at give dem flydende gødning. (jeg er ikke god til at huske gødning andet end rosernes naturgødning) Hold da op, hvor der så skete noget, så nu både vander og gøder jeg dem langt mere end de to første år de stod i krukken, og de ser heldigvis rigtig trivelige ud nu!
   Kh Alice

   Slet
 8. Wau hvor er der flot i din have. Er helt vildt med dine lavendelfarvede bede. Ja det er godt nok varmt, det er vi slet ikke vant til. Men måske vi bliver det :-)
  Sommerhilsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette og Tak skal du have! :-)
   Jeg kan slet ikke undvære alle de lavendelfarvede planter, sådanne bede havde jeg før jeg blev interesseret i roser, og nu hvor de ikke blomstrer kan man næsten ikke se at de er her.
   Jeg er ikke vild med de høje temperaturer, men vænner mig dog til dem i løbet af nogle dage, men spørgsmålet er om alle de planter vi dyrker kan klare hvis vi virkelig går hen og får varmere somre, (og dermed meget mere tørre) sådan som de taler om at det kan blive.
   Men efter de to sidste våde somre er varmen nu alligevel kærkommen og værd at nyde :-)
   Med glade sommerhilsner
   Alice

   Slet
 9. Hvor er der smukt i din have! Og så elsker jeg at du også har planter mellem stenene. Jeg har en del gange været ude for at folk giver mig gode råd til hvordan jeg kan holde fliserne fri for ukrudt og alger og den slags, men det er jeg altså ikke interesseret i ;-)

  Vores Olga nyder heller ikke varmen! Jeg har faktisk i dag lavet et blogindlæg hvor jeg viser Olga i sneen som en kontrast til den varme sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Nana! Ja, det er smukkest hvis en have ser frodig og lidt vild ud, som om væksterne styrer! Belægninger bliver alt for sterile og kedelige uden lidt liv imellem, dejligt at høre jeg ikke er ene om det :-) Jeg holder også umådelig meget af fliser med mos på. På de egentlige gangarealer er det dog kun de lave firling, trædebregne og bellis jeg lader gro, alt græs og mælkebøtter luger jeg mellem fliserne.
   Dejligt billede af Olga i sneen! :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...