lørdag den 13. juli 2013

Drømmedejlig udsigt!


Jeg er så glad for det nye espalier, det var lige hvad denne del af haven manglede. Espalieret giver præcis den association af en let og romantisk pergola, som jeg havde håbet. Jeg elsker elementer i min have, som har lidt historisk vingesus, (tidsalder eller anden kultur) I dette tilfælde, selvfølgelig relateret til roser.


Herover ses samme område i begyndelsen af Juli, som man kan se, hang Erinnerung an Brod over bedet, selvom den var opbundet til et lavt stativ. Espalieret dækker også fint for den manglende hæk, som på dette billede er meget tydeligt.


Den får denne del af haven til at se mere færdig ud, og den er præcis en så drømmedejlig udsigt fra stuen og terrassen, som jeg har ønsket mig. (dengang jeg kun havde en sort mur af en hæk som udsigt)


Den dækker også lidt for aluminiums-drivhuset, som jo ikke er verdens kønneste syn, men ikke mere end at man kan kigge under den når man sidder derinde. Man kommer således til at kunne nyde havens brede rosen/staudebed, under et brus af roser, næsten som man rigtig sad under en rosen-pergola. :-)

Alt træ er genbrugstræ fra henstillingspladsen, men jeg har købt skruer og 4 pæleholdere, samt den egentlige opbindingsdel, som er lavet af 4 bambushegn til 29,-. pr. stk. Det er de samme bambushegn jeg brugte til espalierkant, på min overdækkede terrasse:


Således ser de ud, de er beregnet til lave hegn i japansk/kinesisk haver.

 Jeg venter lige nu på at violfrøstjernerne begynder at blomstre, der står et par meget store ved espalieret, og jeg håber de starter før Erinnerung an Brod er færdig med at blomstre, så jeg vender tilbage med billeder hvis det lykkes. :-)
Jeg ønsker jer alle en skøn sommer weekend!

4 kommentarer:

 1. Hvor ser det godt ud, også på den overdækkede terrasse. Godt tip ;-)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Romantiskt var rätta ordet!
  Kram

  SvarSlet
 3. Du er godt nok god til sådan noget, så fint og så har du kun brugt få midler på det. Det ser rigtig godt ud Alice. Ingen kan se, at det kun er en lille have.
  Skal du ikke være med i indlægget om favoritroser hos Anne Moseplassen? Jeg har lige lavet et ekstra indlæg i dag om min mosrose.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 4. Jamen Alice, det er jo ren eventyrstemning og drømmedejligt. Tillykke med det fine resultat. God ide med bambushegnene.
  Sommerknus

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...