søndag den 15. juni 2014

Skøn søndag morgen

Der er ikke noget så dejligt som at kunne tage en morgentur i haven, og vide at hele dagen ligge åben foran en, til lige hvad man har lyst til! Det giver indre ro og overskud og før man ved af det har man brugt en time på at nusse planter og måske tage et par billeder. Her er mine billeder fra en dyrebare søndag morgen i solskin:


Her synet fra drivhushaven over mod skoven. Nedenunder en dejlig kombination af Heidi Klum, Alan Titchmarsh og Erinnerung an Brod, da en sky gik for solen.

Det er faktisk først nu at rosensæsonen normalt ville starte, det har bare været helt fantastisk tidlig på den år. Flere af mine stauder har så ikke været tidligere ude end normalt, så jeg har savnet nogle der plejer at blomstre samtidig med roserne. Roserne i venstre side er plantet for 3 år siden, og dem i højre side er plantet for 1½ år siden. Scepter´d Isle (lysrosa) i midten er plantet for 2 år siden.


I mere end 10 år har jeg ikke sprøjter mine roser. Dengang jeg faldt for roserne, meldte jeg mig ind i Dansk Rosen Selskab og fulgte alle deres, iøvrigt virkelig gode råd. Men da frøerne i vores dam døde, valgte jeg sprøjtningen fra!
Jeg kunne slet ikke få mig selv til at gøre skade på liv, bare fordi jeg ønskede kønne roser... det viste sig heldigvis slet ikke at være så svært at dyrke dem uden gift,  men døm selv om ikke roser kan se sunde ud uden sprøjtning...


Jeg ønsker jer en vidunderlig Søndag! :-)

17 kommentarer:

 1. Jo dine roser ser skønne ud, vander du? Jeg vander ikke roserne, kun mine rhododendron, så der er nok at vande alligevel. Jeg overkommer ikke også roserne, skønt de sikkert også trænger. De har rødderne dybere nede, så jeg håber, de klarer sig.
  Smukke farvekombinationer, det ser godt ud.
  Ja sådan en morgen er fantastisk, jeg har også nusset rundt hele formiddagen, der er altid noget at lave, nogen gange laver jeg noget helt andet end det jeg havde planlagt.
  Kh Lisbeth (også vidunderlig søndag til dig)

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Ja, jeg kender bestemt godt det der med at lave noget helt andet end planlagt! :-D
  Det lyder dejligt at du også har nydt denne søndag morgen, men vejret har nu også vist sig fra sin bedste side, ikke for varmt men med sol det meste af tiden.
  Ja, jeg vander mine roser, især fordi de ikke er helt etableret endnu. Senere kan de klare meget mere tørke. Det anbefales at vande dem igennem i Maj, minimum. I år var April så rosernes Maj fordi det var så lunt, og der vandede jeg meget, for det var ret tørt, og gødningen blev slet ikke opløst uden vand. De sidste 3-4 uger har jeg så været nødt til at vande igen.
  Dine roser er jo plantet for længere siden, så de klarer nok tørken meget bedre. Jeg kan godt forstå du ikke orker at vande mere end Rhododendrons når du har så mange. Jeg vander også kun de nyeste stauder, og de gamle hvis de begynder at hænge lidt.
  Lad os nyde denne skønne søndag, og så håbe på regn de næste mange nætter! (der skal altså meget til, for at jeg ønsker regn i rosernes blomstringstid!)
  Kh Alice

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Hej Alice helt igennem vidunderlige rosenbilleder, hvor har du det bare fantastisk smukt!

  SvarSlet
 5. Hvor er det dejligt, at roser kan være sunde uden sprøjtning, og dine roser er helt eventyrlige - farveskalaen er utrolig flot. Jeg gik også en morgenrunde i haven, og her hos mig var det jasminbusken, der var sprunget ud næsten 3 uger tidligere end normalt.
  Også en vidunderlig søndag til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Madame og Tak! :-)
   Ja, jeg blev også overrasket over at det egentlig ikke er så svært. Giv dem optimale betingelser (sol, vand og næring)
   og så pinlig renlighed med syge blade/raske blade, så er de sygdomsfri hele den første halvdel af sommeren, senere når de danner nyvækst, afstøder de gamle og skyggede blade, og dem går der rask væk sygdom i. Jeg tror det er derfor man tidligere blot skar roserne langt tilbage.
   Jasminbuske er så smukke og dufter vidunderligt! Sjovt som noget er tidlig på den og andet ikke er... mange af mine stauder "virker forsinkede", men det er nok blot fordi andre ting er nogle uger tidligere. Det er lidt forvirrende at alt ikke går som det plejer i haven! :-D
   Tak og i lige måde!

   Slet
 6. Hej Alice, ja, det har bare været en helt vidunderlig søndag, men også med hårdt arbejde som hækklipning mm. Dine roser ser bestemt smukke og sunde ud, jeg elsker dine farver. Jeg vander også roserne i tørre perioder, ellers har de ingen modstandskraft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla! :-)
   Ja, det har været en rigtig dejlig søndag, jeg er først lige kommet ind nu lidt over 22.00 (man kan ikke regne med mit"urværk" på bloggen)
   Ærgeligt at den dejlige dag bød på så hårdt arbejde, det er bestemt heller ikke min yndlings ting i haven!
   Ja, roserne trives meget bedre med at blive vandet, og de får heller ikke noget næring uden at vandet får gødningen ned i jorden, så modstandskraften bliver meget bedre med rigelig vand.
   Jeg er glad for at høre at du kan lide farverne, jeg havde jo udelukkende rosatonede roser førhen, men fik efterhånden lyst til at se haven som en hel symfoni, og at udfordre farvespillet. Jeg lurer stadig lidt på den gule rose på 3. billede, men meningen er at de gyldne der, skal kunne ses fra havesiden op mod huset, men ikke omvendt.
   Kh Alice

   Slet
 7. Ih Dine roser er vældig smukke og sikke en blomstring.

  SvarSlet
 8. Sikke en skøn rosenfest i flotte afstemte farver, jeg kan godt forstå du let bliver distraheret ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi og Tusind Tak! :-) Ja, det kender du sikkert alt for godt selv også! Ikke sandt ;-)

   Slet
 9. Dear Alice, your garden looks absolutely lovely! My favorite photo is the second one of 'Heidi Klum', 'Alan Titchmarsh' and 'Erinnerung an Brod', the three roses together are a very pleasing combination. I am happy to read that you stopped spraying your roses. I also grow all my roses organically and don't spray at all. It can be done, though admittedly it is easier in some climates than in others. I search for the most healthy rose varieties and the ones that are not thriving in my garden get replaced by other more disease resistant varieties. It works for me :-) Warm regards,
  Christina

  SvarSlet
 10. Dina rabatter är bland dom vackraste jag har sett i bloggvärlden. Dom perfekta färgerna tillsammans och med ett superbt växtval. Mycket vackert. Din rosenbåge med bla Giardina är sååååå fantastisk, jag har försökt att härma den hemma.Tack för all din inspiration.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...