torsdag den 19. juni 2014

Romantisk...

...eller sukkersød feminin have... kald det hvad du vil... jeg elsker det og trives så dejligt med det. Men, jeg havde faktisk glemt det... fordi, de sidste 3 somre har jeg moslet rundt i beskidt arbejdstøj, med mudder mellem tæerne og under neglene, ja, endog med kviste, edderkopspind og blomsterknopper i håret, fra alle timerne på knæ med plantning, lugning og forvandling af græsplæne til bed.

Det har været en skøn tid! Jeg elsker at blive så engageret, at projektet kværner i hovedet allerede før morgenmaden og at ideer må tegnes og skrives ned ved sengetid, for at finde ro nok til at sove. Men terrassen har kun været semi-hyggelig i al den tid, for spande og poser med jord eller planteaffald, ender herinde under halvtaget om aftenen, i tilfælde af regn.

Da jeg indrettede drivhuset, et par måneder efter at være flyttet ind, blev det gjort med det feminine touch, men med den sag tilfredsstillet, kastede jeg mig så ud i den lange, hårde haveforvandling, og det var faktisk Claus Dalby´s indlæg for et par dage siden, som fik mig mindet om, at det er helt i orden at dyrke sin søgen efter skønhed fuldt ud!

De gode gamle sager blev fisket frem fra gemmer, drivhus og stue, og terrassen er blevet indrettet i en tiltrængt hyggelig og romantisk stil, og det føles så godt at slippe tøjlerne og give de gamle ting liv igen, ved at sammensætte dem med haven!


Zoomer man dybere ind i dette motiv, mellem blomsterpigen og krukken med lavendel, kan man se et af mine yndlings-kig fra terrassen; krukken med bakkestjerner og de dejlige roser Felicia og Gartenträume:
Helt fra start af blev der plantet roser her, jeg havde min elskede Common Moss og Geoff Hamilton med fra min tidligere have, to William Shakespeare mistrivedes nede i skyggen ved æbletræerne, så de blev plantet her sammen med Jubilee Celebration og Dronningen af Danmark som jeg købte den første sommer jeg boede her.


I dag er det mest et staudebed, da nogle roser er blevet flyttet. Gartenträume kom til for et par år siden, efter jeg var begyndt på flisegangen og dermed kunne udvide bedet lidt.


Nogle af roserne mistrivedes derinde, og da jeg blev bekendt med at der havde været dyrket roser tidligere, flyttede jeg de to William Shakespeare og Jubilee sidste år, da de absolut ikke trivedes. De blev rykket "over stien" til det varme solbeskinnede bed til højre for lavendelen i billedet ovenover.


Herovre på hjørnet mellem havens to stier, bliver der meget varmt pga. fliserne/stenene i stien, og roserne supertrives nu. Jubilee har givet 9 store flotte blomster allerede (et par kan ses i indlægget: Hvad blev der af regnen) og nu er William også godt i gang:


Se lige hvor mange knopper der er på skuddene, han plejede kun at have en eller to blomster på en hel sommer:


En del af roserne er allerede afblomstret og andre er lige begyndt for alvor, det er da skønt at rosernes blomstringstid er så fint fordelt i år! Scepter´d Isle er i fuld flor lige nu sammen med Nahéma (i forgrund) Erinnerung an  Brod, Alan Titchmarsh, Heidi Klum og Geoff Hamilton:


Herunder er det fra venstre: Coral Dawn, Paul Noél og Giardina foran en tung sky som gav voldsom regn i... 2 hele minutter! Så desværre igen... de sædvanlige 10 cm i regntønden. Men jeg er virkelig glad for at roserne på hver side, overlapper hinanden på toppen af buen


Til slut vil jeg vise den hørpalme jeg plantede for 2 år siden:


Den er begyndt at ligne en rigtig palme! :-)
Jeg ønsker jer en skøn weekend!

13 kommentarer:

 1. Det er da også blevet en rigtig romantisk have at se på. Ja man må da gøre det man føler for uden tanke for andre!
  Det ser da dejligt ud!

  SvarSlet
 2. Sikken romantisk drøm! Det ser bare så skønt ud, og selvom de svulstie, tungt dekorerede urner måske ikke passer ind her i min have, kan jeg sagtens se, at de sætter prikken over i'et i din frodige rosenhave. Og jeg er vild med det!
  Mange gode og kærlige hilsner,
  Mathias

  SvarSlet
 3. Forresten er bakkestjerne også en klar favorit her i min have - den er så nem og smuk! Og så undskylder jeg stavefejl :)
  Rigtig god snart-weekend!

  SvarSlet
 4. Härliga rosor och härliga bilder!

  SvarSlet
 5. Du har den mest vidunderlige have, og jeg kan godt forstå, du elsker den og trives med den. Jeg holder meget af at se på haver, selv om min egen er en skovhave, hvor rådyrene hver dag nipper lidt her og der.

  SvarSlet
 6. Skøn læsning, super flotte billeder, og så fornøjeligt at romantikeren, får lov at være i sådan et slaraffenland, jeg holder virkelig af at se alt det romantiske hos andre, og hos dig er det utroligt SMUKT!

  SvarSlet
 7. Alle betegnelser passer vel på din have, alt efter hvilken person der udtaler sig. Men ingen tvivl om at haven bugner af smukke og sunde planter.

  SvarSlet
 8. Det er en gennemført romantisk have, og det hele ser ud til at trive rigtig godt. Skønne roser og krukker.

  SvarSlet
 9. Motivet med den mørke sky i baggrunden er bare så smukt, du har altså en skøn romantisk have Alice. Det er utroligt, hvad du har fået lavet på de 3 år, og de gamle ting du har fundet frem passer perfekt i haven.
  Ærgerligt at skyen ikke gav mere regn, til gengæld står dine roser stadig smukt, det må vi glæde os over, for vand ned oven i roserne, kan de ikke lide.
  Kh og god weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
 10. Hej Alice.Hvilken vidunderlig have du har............godt gået på bare tre år.
  Masser af skønne roser og dejlige krukker de har...............kan godt forstå at du er stolt af dit arbejde med at anlægge din have..God weekend knus Jette

  SvarSlet
 11. Nøøjjj, hvor er det en pragtfuld lille plet i verden, du har der

  SvarSlet
 12. Jeg tror vist også at jeg elsker din dejlige super-romantiske have, Alice :) Det er helt forståeligt at din blog hedder Alice's Eventyrland - hvor er det bare smukt og overdådigt altsammen.

  Man skal helt bestemt lave sin have som man selv vil. Tro på sig selv og ikke være bange for at kaste sig ud i nye projekter.

  God weekend fra Ulla

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...