tirsdag den 3. juni 2014

Endelig lidt regn

Dejligt igen at se haven uden det hårde lys fra solen, og hen på eftermiddagen kom der meget stille regnbyger. Det kan dog ikke ses på regnopsamleren, men bliver det ved i nat kan det sikkert godt blive til noget, det har ihvertfald været en dag uden yderligere udtørring!

Jeg klippede de nederste gamle grene af rosen Bridge of Sighs, og satte blomsterne i en lille vase, så det har været rigtig hyggeligt og velduftende på den overdækkede terrasse, hvor jeg har siddet en del i dag.Der var en alt for tynd gren på Mme Isaac Pereire, med en alt for stor blomst på, så den lå hen ad jorden. Den kom også i vasen selvom farverne er stærke sammen, og desuden dufter begge roser meget kraftigt, så det var virkelig en sanseoplevelse!

Herunder ses udsigten fra terrassen, jeg er så glad for at jeg fik plads til rosenespalier istedet for at glo lige ind i en hæk! Nu kan man sidde og nyde synet af mange blomster og lade tankerne flyve...


Henne under min søns vindue har Gloire de Dijon (til venstre) blomstret et par uger, og rosen Alchymist er lige ved at begynde sin blomstring. I dag var der lige en blomst fra hver af de to roser, som var på samme stadie og tilmed så tæt på hinanden at de kunne fotograferes sammen.


De to roser er ofte hævdet at minde om hinanden, både i farve og form. Her er de begge ved at folde sig ud til den endelige 5 foldede roset:

´Gloire de Dijon´har meget sarte farver.

Álchymist´er ofte orangetonet i udspring og lidt chatteret senere.

Jeg håber det bliver regnvejr i nat, så vi slipper for at rende med vandkande i morgen! :-)

9 kommentarer:

 1. Hoppas det inte tar slut lika fort som det kom den fina sommaren
  Du har ju många rosor på väg. Här är det mest buskar som blommar. Nu efter regnet sätter de andra säkert också fart om värmen kommer med.
  Ha en fin dag
  Kram Meta

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Meta
   Ja, i April/Maj var jeg også meget bekymret over om vejret ville slå om til kulde og nattefrost, men nu er sommeren her, så nu må vi bare håbe at den varer lige så længe som den plejer! Det er så smukt når buske og frugttræer begynder blomstringen, den smukke periode ville jeg gerne nyde en ekstra gang! :-)
   Desværre gav det ikke mere end en millimeter regn, så jeg har også brugt vandkande i dag.
   Tak og i lige måde! :-)
   Kram Alice

   Slet
 2. Smukke dejlige roser i din have. Her (Midtsjælland) har vi ikke fået en dråbe regn, og udsigten for i morgen ser også ud til at bringe tørvejr.... kunne ellers godt bruge en stille dagsregn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi og Tak! Jeg nyder haven og roserne hver dag i øjeblikket! :-)
   Det blev bestemt ikke til meget regn, kun lige nok til at fliserne blev våde og sneglende myldrede frem. Under træer og planter var der stadig knastørt, så vi kunne bestemt også bruge mindst en dag med stille dagsregn!

   Slet
 3. Ja det ser godt ud, skønne roser, dejligt at sidde med duften af dem på din terrasse. Min Alchymist er ikke begyndt at blomstre ordentligt endnu, der er kun de der ikke så kønne, som ofte starter blomstringen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth og Tak :-)
   Ja, det var skønt at sidde derude med så fin duft fra roser og samtidig havens dufte af den lette overbrusning den fik. Regnen gjorde nu mere skade en gavn, får bladene og blomsterne blev våde, men slet ikke jorden!
   Min Alchymist har også kun 2-3 blomster og så en del små knopper, så jeg ser frem til en blomstring om et par uger!
   Ha en dejlig dag!
   Kh Alice

   Slet
 4. Så flotte bilder av nydelige roser. Nå er det virkelig herlig ute i hagen.

  Klem Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi og Tak :-)
   Ja, der er bestemt dejligt i haven lige nu, det er virkelig svært at gå ind om aftenen! :-)
   Klem Alice

   Slet
 5. Skønne, skønne roser! Sikke en frodig og smuk have du har. Ja, så fik vi endelig lidt regn. Her kan vi godt bruge meget mere.
  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...