mandag den 16. september 2013

Solskin før gråvejret

Sikke et efterårsagtigt vejr vi har i dag, og udsigten for nærmeste dage ser våd og kold ud. Heldigvis fik jeg taget nogle billeder Lørdag morgen, hvor der var den dejligste morgensol. Det blev en skøn solrig havedag hvor jeg måtte kalde min søn ud om eftermiddagen, for der var 5 Admiral-sommerfugle på én gang!


Scepter´d Isle blomstrer nu på sin sidste, meget høje gren. Den er lige så høj som Kæmpe Verbena.


Morgenduggen lå som bittesmå perler over blomsterne... Jeg elsker roser i næsehøjde! :-)
Wollerton Old Hall har også sendt et 1½meter højt skud op, som lænede sig op af en Verbena. Resultatet af det blev at blomsterne sprang ud rundt om Verbena-stænglen. Første billede er fra om morgenen, og herunder samme klase om eftermiddagen.


Ellers er det denne dejlige lilla-rosa Høstfloks som stjæler billedet i haven lige nu:


Efter at have set nogle forsommer billeder af det nye drivhus, kunne jeg tydelig se hvor tilgroet drivhuset er her i September. Mynte, Lathyrus og roser giver et indtryk af, at drivhuset altid har stået her...

Endelig har klatreroserne krydset hinanden over buen, så forhåbentlig vil roserne blomstre i toppen til næste sommer.

Nå, men jeg må tilbage til den efterårs-agtige virkelighed. Regnen har vi jo brug for, så det er kun godt vejret er vådt. Jeg flyttede et par planter i lørdags, og jorden er stadig tør som pulver 15-20 nede. Gad vide hvornår jorden igen er gennemvædet...
Jeg håber I får en dejlig ny uge, og at I kan glædes over gråvejret! :-)

13 kommentarer:

 1. Måske har jeg været lidt uopmærksom, men hvad er det nu lige for nogen klatreroser du har i rosenbuen ? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Rosen som blomstrer til højre i buen er Giardina. Den blev plantet for 2 år siden, og har i år sat en gren helt op i toppen, så den vokser godt. Dens blomster holder meget længe, du kan se et nærbillede længere nede i højre side af bloggen. Den holder den form som på billedet i flere dage, og bliver så lidt mere skålformet. Det bedste er dog at jeg endnu ikke har set en af dens blomster blive ødelagt af regn, kronbladene virker lidt voksagtige. Den kan godt blive en smule plettet af regn, men den klistrer ikke sammen.
   I venstre står Coral Dawn med knopper, og de lange røde skud er Paul Noél som kun remonterer en lille smule.
   De to sidstnævnte har jeg billede og beskrivelse af på siden om roser, øverst til højre på bloggen. Håber du kan bruge svaret :-)

   Slet
 2. Hej Alice.Skønne roser du har på denne efterårsdag med regnbyger ind imellem.
  Mine floks er ved at være færdige.....nu er efteråret vist for alvor sat ind.
  Mangler at sætte 200 løg.....men der kommer nok nogle gode dage hvor jeg kan få dem sat.
  God til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja, det er en stor glæde i efterårets rusk, at have smukke roser at glædes over! Jeg tænkte det samme her til morgen, at nu var det vist ved at være rigtig efterår, og jeg må sige at tørken er gået mig så meget på her i sommer, så efteråret er velkommen her i min have, bare alle mine planter bliver reddet af regn!
   Wow, hvor bliver det flot til næste år med så mange nye løg! Jeg har sat sådan ca. 4-5 pakker á 8-10 stk. de sidste par år. Lige nu mangler jeg at sætte 3½ pakke.
   Jo da, der skal nok komme nogle dejlige lune solskins-eftermiddage, hvor det bliver en fornøjelse at lægge løg! :-)
   Rigtig god aften til dig!
   Alice

   Slet
 3. Hej Alice
  Her er jorden ved at være godt gennemvædet, jeg har lige plantet en hel masse.
  Hvor er jeg glad for, at jeg har investeret i Old Wollerton Hall, den er så smuk, min har også blomstret, men endnu er den kun ganske lille, håber det bliver bedre, og at rådyrene vil holde sig fra knopperne. De tog lige to af de smukke knopper :(
  Min Scepter d´isle skal snart til 2. blomstring, så kan du nyde lidt hos mig, hvis du får tid.
  Kh Lisbeth

  Hov glemte lige at sige, at dit drivhusbillede ser forrygende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Dejligt at I er ovre tørken hos jer! Jeg glæder mig til opleve at jorden er gennemvædet her!
   Ja, jeg er også rigtig glad for Wollerton Old Hall, og her i sensommeren har den været mere gultonet end i forsommeren, og det klæder den godt. Dens duft er lige sådan lidt mere vanillecremeblød i muskduften, i forhold til Scepter´d Isle! :-)
   Uhh, jeg håber rådyrene finder noget andet at mæske sig i! Lad os håbe på en mildere vinter, så de ikke er helt så fristet til at gå på haverov!
   Jeg nyder altid dine roser Lisbeth! Jeg er lige blevet fristet af din Henri Martin, du har flere gode billeder af den rose på nettet, opdagede jeg tidligere i dag! :-)
   Kh Alice

   Slet
  2. Hej igen Alice
   Jeg må lige følge op på den her. Det gør vist ingen forskel med en mildere vinter, for også nu går rådyrene på rov efter mine roser. På alle de yderste roser i bedene er knopperne bare nippet, det er surt og jeg er :( men det hjælper ikke, de er ligeglade.
   De første år var jeg ikke så vild med Henry Martin, men nu er den fantastisk smuk. Det betyder meget, at roserne har nogen år på bagen, det ses jo også tydeligt hos dig.
   Min Wollerton Old Hall er så lav endnu, så jeg har ikke rigtig fået duften med :)men næste år, så kommer den forhåbentlig op i nå og næsehøjde.
   Kh Lisbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth. Av, det var dog irriterende at rådyrene æder rosenknopper om sommeren, hvor de jo burde have rigeligt med mad rundt i naturen. Tror du ikke det kunne hjælpe med en forhøjelse af hegnet, evt blot med et par rækker tråd over hegnet?
   Måske I kunne finde eller låne en elhegn-omformer, sådan en brugte jeg engang da min grønlandshund begyndte at klatre over hegnet, og én gang var nok til at den aldrig prøvede der igen!
   Men tænk hvor smukt det kunne se ud med et lidt forhøjet hegn med clematis og andre klatreplanter :-)
   Ja, jeg er helt enig i at roser først rigtig viser deres potentiale efter nogle år, så vores Wollerton skal nok blive store og smukke. Jeg glæder mig også til min Crownprincess Margareta vokser til, for de nikkende blomster ser man ikke meget til så længe planten er lav!
   Rigtig dejlig dag!
   Kh Alice

   Slet
  4. Hej Alice
   Tak for gode idéer til at holde rådyrene ude, Bent mener ikke, at det er nok, så vi må nok i gang med at udskifte hegnet. Men det bliver nok først næste år. Der var en knop tilbage på Wollerton, til morgen var den væk, ligeledes med flere andre knopper på andre roser, som jeg havde lagt mærke til i går.
   Også dejlig dag til dig, jeg skal ud og se en stor have her kl. 11, det bliver spændende.
   Der kommer nok billeder i aften.
   Kh Lisbeth

   Slet
 4. Hvor er dine roser smukke, kan rigtig godt lide kombinationen med kæmpeverbena.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette og Tak skal du have! :-)
   Ja, jeg bliver nødt til at have kæmpe verbena fremover også, for det er virkelig smukt mellem høje roser. Sidste år havde jeg bare 3 små grupper af dem, ligesom stauder, men de er virkelig smukke som kombination med andre blomster.
   Ha en dejlig dag!
   Kh Alice

   Slet
 5. Fantastisk flotte roser.

  Ønsker deg en fin dag. Vivi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi og tusind tak! :-)
   Ønsker også dig en rigtig fin dag!
   Kh Alice

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...