torsdag den 5. september 2013

Admiraler og gæt en fejl


De sidste par dage har denne smukke sommerfugl Ádmiral` gæstet haven. På trods af de mange Kæmpeverbena og en sommerfuglebusk, har jeg kun set bier, brumbasser og hvide sommerfugle i haven, så det var dejligt at se en af de farverige.


Scepter´d Isle har været helt forrygende i år! I juni havde den kæmpestore og meget tætpakkede.. ja... fuldstændig perfekt smukke blomster, og nu har den 7 lange nye skud med en hel buket i hver af toppene. Blomsterne er dog mindre og holder ikke så længe som under dens tidlige blomstring.

Ellers har remonteringen været forsinket på flere af roserne, og det må være tørken, for de sidste er med nu hvor vi har haft regnvejr. Det har været en lysrosa midt- og sensommer her i haven, for udover Scepter´d Isle, er det Queen of Sweden og Geoff Hamilton som har blomstret meget flittigt.

Ved terrassen har Marie Curie blomstret kontinuerligt, og ikke mindst duftet vidunderligt! Eneste minus ved denne rose, er at den let får lidt meldug på de nye blade, men det er også virkelig varmt hvor den er plantet.

Herunder er der to billeder af samme motiv. Det øverste billede indeholder en fejl! Billederne er taget med ca. 3 uger imellem, hvor det øverste er fra en af de seneste dage. De er således ikke ens, og fejlen er ikke billedmanipulering, men en ægte reallife ærgrelse. Desværre. Men god fornøjelse!Humlen er virkelig smuk med frugter, når man ser den op mod en klar blå himmel...

Frugterne er så fine i både farven og formen...

Men jeg har gravet de to humleplanter op, som stod ved CDrosenbuen nede i bunden af haven, og jeg må erkende at det ikke kun var pga. tørke at roserne ved buen skulle vandes hver eneste dag! Humlen havde sendt lange trævlede rødder ind i hver rosenrodklump, og havde i det hele taget bredt sig så voldsomt at de nu er dømt til alle at blive plantet nede ved de vilde æbletræer hvor de kan få lidt naturlig konkurrence! Jeg syntes nu også humle er smukkest når den klatrer i træer og buskads.

Til slut vil jeg vis hvor godt vinranken har fået fat i år. Snart er de to yderste lægter dækket, og det vil give en skøn sval skygge under den overdækkede terrasse, hvor solen bager ulideligt gennem den yderste meter af taget. Jeg syntes at en pergola med vinranker i taget, er noget af det mest stemningsmættede og sydlandske som findes!

I dag er det "lille-fredag" og dermed snart weekend, og jeg ønsker jer alle en dejlig sensommer-weekend! :-)

9 kommentarer:

 1. Jeg kan kun se en slags tag på det nyeste billede og ikke på det gamle, kan det være det??? Og træet i baggrunden er tydeligere på det ældste billede? Spændende med gæt en fejl, husk at give os svaret :)
  Din roser er meget yndige.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Humlen ser fantastisk ud, men den må selvfølgelig ikke kvæle roserne eller tage al maden fra dem. Dine billeder er skønne, jeg har gransket planterne på de to billeder og ikke fundet fejl, men kan godt se noget med taget - har I fjernet et skur eller lignende med det flade tag?

  God weekend.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Jeg synes også der mangler noget grenværk på træet over det manglende tag?

  Humlen er rigtig flot. Jeg har set den brugt i dekorationer og er helt pjattet med den, men har også læst, at den kan give udslet?

  SvarSlet
 4. Jeg tror at rosen tv i billedet er gået ud. Synes ikke jeg kan se den. Din humle er smuk!

  SvarSlet
 5. Er der et gammelt træ, som dækkede for taget til højre, som er forsvundet?

  Skøn humle du har! Vi har en humle som vokser i vores kvæde. Jeg er af og til bange for at den skal kvæle kvæden. - Er der nogen der ved om det kan ske?

  SvarSlet
 6. Jeg byder også ind med træet til højre, der mangler ligesom noget..
  Meget smukke humlebilleder. :)

  SvarSlet
 7. Jeg tror din nabo har gang i ét eller andet. Er det en parabol?

  SvarSlet
 8. Er det fuglehuset, der hænger i træet, der er forsvundet?

  Jaaaaah! Elsker sjove gættelege!

  SvarSlet
 9. Tusind Tak fordi I ville være med på at gætte! Det var godt nok mange forskellige gode forslag. Jeg tror nok det var lidt ulogisk at jeg satte det yngste billede som det første, for jeg kan godt forstå at man kunne tro at en rose var gået ud, så slemt er det heldigvis ikke!! Rigtig mange af jer ramte dog lige i plet! :-)
  Det er ganske som en af jer foreslår, min nabo som har haft gang i noget! Svaret kommer her... nej, jeg tror der skal billede på, så det kommer i næste indlæg. Jeg lover at skynde mig! :-)

  ps. Jeg er begyndt at gå til fysioterapi i et fitnes-center 3 dage om ugen, så jeg er temmelig slidt og øm, og ikke mindst træt i øjeblikket, så der er ikke så meget overskud til haven og sidde ved pc i øjeblikket, men svaret skal jeg nok skynde mig med inden jeg kaster min ømme krop foran flimmeren! :-)
  Kh Alice

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...