torsdag den 7. marts 2013

Forårsoprydning

 
 

Det er blevet så koldt igen, men de lune dage fik sandelig sat gang i en klargøringsproces, som ikke lige er til at standse! Jeg har stadig svært ved at forestille mig at min terrassemur ser sådan her ud om højst 2 mdr. men nu er der ryddet op og gjort klar efter vinterens opbevaring herude.


Så bar er muren i øjeblikket, men de 3 scilla jeg købte for et par uger siden, nænnede jeg ikke at "brænde af" ved at tage dem indendøre, så de har stået i drivhuset siden købet. Jeg tager nu chancen at de kan klare sig her under halvtaget, og de giver da lidt liv. De andre forårsløg jeg havde i potter, er plantet mellem alle de nepeta, der vokser langs terrassen, men disse scilla skal plantes længere ude i det nye bed, og der er jorden stenhård af frost endnu.

Lige lidt længere til venstre, har jeg hængt mine nye haveredskaber, her er de lige til at tage fat i når jeg vil igang. Ellers har jeg de store redskaber under tagudhænget omme ved drivhuset. (faktisk lige på den anden side af denne halvmur)Det lille læskur i modsatte ende af terrassen, mangler nu blot et ophæng til lågen. Jeg har også blandet en lidt mere diskret farve til skuret.


Klatrestativet jeg har skruet op over skuret, er en sengegavl jeg fandt på vores henstillingsplads i vinters. Jeg er ret vild med Marlborobænkene, så jeg bragte fluks denne med hjem, og jeg tror det kan blive pænt når klatreplanterne rigtig væver sig rundt i den, ihvertfald kan de nu komme mindst en ½ meter højere op ad den grimme plasticvæg.


Denne søde lille anemone, plantede jeg også i nepetabedet, og selvom det har været nattefrost, så ranker den fint sine unge skud, det er virkelig imponerende! :)

16 kommentarer:

 1. Väldigt vad fina pelargoner du hade förra året. Det blir säkert lika fina i år bara det blir varmt.
  Så söta anemonerna är, då kan man säga tycker jag att det är vår.
  ha en fin kväll
  kram Meta

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Meta! Ja, det bliver så dejligt når pelargonierne igen kan komme på terrassen!! :) Alt er så bart lige nu!
   Ha en dejlig aften!
   Kram Alice

   Slet
 2. Du har da rigtig fået gjort forårs! Hvor ser det fint ud! Mange hilsner Karin fra Blomsterlyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karin og Tak :) Det er dejligt når man kan se et godt resultat af sit arbejde!
   Hav en dejlig aften!

   Slet
 3. Hej Alice

  Ja du har da så evigt ret i det er blevet koldt, og blæsende. Hvor er de altså fine dine nye haveredskaber, jeg har godt stået og nydt dem ude i Bilka, som har dem til en noget billigere pris end man ser andre steder.
  Det er dejligt at have fået forårs rengjort, så langt er jeg ikke nået endnu, det er stadig for vådt i kolonihaven.
  Jeg glæder mig til at se det lille drivhus du har stående inde i dit nye skur, når det kommer frem. det ser rigtigt sødt ud.

  Knus fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda, ja jeg så de solgte ud sidste år meget billigt, men da var jeg for sent ude! Jeg er heller ikke sikker på at de sælger dem i webbutik, og jeg har meget langt til Bilka her :(
   Det lille drivhus burde ganske rigtig ud og i brug, det er så kønt, men kræver lige en reparation. "glasset" i den er noget tyndt plast, som er mørnet og knækket, så jeg har et projekt til gode med at skære glas til, det når jeg nok en dag! :)
   Knus fra Alice

   Slet
 4. Hei Alice. jeg drømmer meg bort i dine bilder..wow så sjarmerende uteplass du har!
  den røde muren er bare så flott. sengegavlene var jo veldig fine og så smart å bruke de som klatrestativ.
  ønsker deg en fin kveld. klem

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind Tak Ellen :) Jeg drømmer nu ofte om at mit hus var i gulsten, eller malet træhus!! :)
   Ha en rigtig dejlig aften!

   Slet
 5. Hei Alice,
  Så fint du hadde det med pelargonia på din vegg i fjor sommer. Det er deilig å se dine vakre blå anemoner som står så fint. Du er så heldig som får våren så tidlig :-)
  Ønsker deg en god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit og Tak :) Ja, pelargonier er uundværlige for mig! Anemonen er en jeg har plantet for et par dage siden, men den har klaret nattefrosten fint! Vi har stadig hård, frosset jord få meter fra huset, og her er rigtig koldt når solen ikke lige skinner, Men det skal nok snart komme :)
   Ønsker også dig en dejlig aften!

   Slet
 6. Hej Alice.Ja! det er skønt at få gjort lidt forårsrent .Og det ser da godt ud med det lille skur og ophænget til dine fine nye haveredskaber.
  Bare dejligt at komme igang i haven.Rigtig god dag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja, det er bare så dejligt endelig at kunne komme igang derude, hvorfor har man altid så mange forårsprojekter? Det må være fordi vinteren er så lang og så begynder vi at drømme :)
   Rigtig god aften til dig!

   Slet
 7. Det ser fint ud hos dig, nu kan det bare se at blive forår :) du er lige så klar som fru Friis. Jeg plantede også små totter anemoner ud i går, håber de klarer det og bliver til mange flere. Det ser flot ud med din sengegavl.
  Fortsat god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth og Tak :) Ja, nu kan det sandelig bare tage at blive forår! Jeg er taknemlig for de dage vi havde, men... det er ikke spor sjovt at det så vender sig til vinter igen! De anemoner jeg satte ud for en 3 dage siden har haft nogle nætter med frost, men de rejste sig fint i løbet af dagen, jeg tror de kan klare det. Jeg er stadig lidt "hjemme-blind" så har svært ved at finde ud af om det er bedre med sengegavlen, men den bliver jo ret hurtigt helt dækket, ihvertfald om sommeren, og nu kan mere af plasticvæggen blive dækket! :)
   Fortsat rigtig god aften!

   Slet
 8. Så otroligt fint du har det! Vilket det är vinter eller sommar. Men...sommar är nog allra vackrast i alla fall.
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Törnrosa og Tak :) Jeg har lige ryddet opbevaringen væk, og fjernet pressening fra sofabænken. Møblerne på billedet blev skrubbet for nogle dage siden, og i år havde jeg både den espalier-sengegavl, samt brædder til læskur liggende under halvtaget, så der var ikke fint i vinters! Heldigvis er der ved at være forårsklar nu :)
   Kram fra Alice

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...