onsdag den 15. maj 2013

Hegn, låger og trædesten.

Man kan lige skimte, at jordbærplanterne er begyndt at blomstre, og purløgene har små knopper :-)
Da jeg fik lidt mere jord til urtehaven, kunne jeg udvide den lille plads foran drivhuset, og stillede dette charmerende lille bord, med min samling af jern-urner.Indgangen til min lille urtehave i begyndelsen af Juli. Rosenbuen købte jeg billigt i Aldi og malede med hammerlak så den passede til den aluminiumslåge jeg fandt i Silvan online for nogle år siden. Det er meningen at lågen skal erstatte den grå træ-havelåge i bunden af haven, når træerne og bambussen dernede er groet mere til.


Trælågen for enden af træde fliserne, lavede jeg i foråret, og jeg er blevet rigtig glad for den! Og faktisk også lidt stolt! :-)
Græsplænen mellem det nye kastanjehegn, og flise/sten stien, hvor jeg har valgt at lave en sti af trædefliser, for at give mere sammenhæng i haven. Jeg kunne ikke finde tilstrækkelig med store, flade sten, men havde bemærket at der lå skiver af træstammer, efter de har fældet i skoven.

Jeg har valgt nogle med lidt grå patina, så de passer godt ind i tonerne med stenene og belægningen, og kastanjehegnet får med tiden også denne grå tone. Jeg syntes det ser rigtig smukt ud, og de bliver hurtigt tørre efter en byge, så de fungerer fint til at komme tørskoet over plænen.

Min søn på 14 år, kunne slet ikke lade være med at tage sig et par hoppeture hen over fliserne, herligt at synet, vækker legebarnet i os! Det gav dejlige minder, for som 2-årig elskede han også at hoppe fra sten til sten, på en lignende natursten flisegang, som lå i nærheden af hvor vi boede. :-)

Her er et par sommerbilleder af kastaniehegnet og grenlågen:

 
 

4 kommentarer:

 1. Jag måste skaffa ett kastanjestaket, det är bara så. Så snyggt!

  SvarSlet
 2. Jeg synes at kastanjehegn er noget af det smukkeste. Og du kan da godt være stolt af din låge! Det ser meget fint ud alt sammen. Min have er meget mere rodet ... Men jeg har en collie der pynter ligeså meget som din :-)

  SvarSlet
 3. Så vackert det blir med gången av träplattor.MVH Gunsan

  SvarSlet
 4. Det er altså også en fin sti du har fået lavet dér. At den så indbyder til hoppeleg, gør det jo endnu sjovere!
  Lågen er da helt unik og passer godt sammen med kastaniehegnet.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...