onsdag den 1. maj 2013

1.Maj... så mild som man kunne ønske sig!


Jeg er ikke et udpræget buket-menneske, men jeg tager da et par uimodståelige blomster ind i en vase, hvis et kraftigt regnvejr truer. Generelt er jeg ikke meget inde i sommerhalvåret, så buketter er temmelig spildt indendøre.
Den yndige rosa kalkkarse, har bredt sig med lynets hast, og er blevet en trussel mod mine nyklippede lavendeler. Jeg havde besluttet at tynde ud i dem når de var afblomstret, men i dag lugede jeg nogle grene væk fra lavendelen, og kunne nyde blomsterne på bordet, i mine dejlige lysegrønne marmorvaser.



Vaserne købte jeg for en del år siden, hos en stensliber ved Børkop, mellem Vejle og Fredericia. De havde et stort og smukt udstillingsområde i haven, med masser af springvand og skulpturer i både rå og forarbejdet sten. Jeg købte også et lavt natursten-springvand, men glemte at tage stenen med mig da jeg flyttede for 6 år siden.

Selvom den lyserøde kalkkarse virker lidt invasiv, så har jeg planer om at sætte den rundt omkring i haven, for den er virkelig køn, og lyser så dejligt op nettop nu, hvor der er mere synlig jord end planter i bedene. Her er det tydeligt hvor lidt der er synligt af den nyklippede lavendel.


Det er utroligt som man kan få tiden til at gå i haven, selvom jeg egentlig syntes jeg var færdig med alle projekter. Puslen og vanding, fordele forårsløg og småplanter lidt rundt om i bedene. En god lur i solen, blev det også til i dag, så det har været en aldeles pragtfuld 1. Maj, og vejret kunne ikke blive meget bedre. På aftenturen fik jeg øje på 3 bøgetræer som var sprunget ud, så nu har vi snart den skønneste tid på hele året!
Aftensolen spejler sig meget smukt i lysekronen i øjeblikket, så det syn vil jeg også gerne dele med jer! Jeg håber I alle havde en pragtfuld 1. Maj, og jeg ønsker jer en rigtig dejlig aften! :-)


10 kommentarer:

 1. De søde blomster passer perfekt til dine vaser. Lysekronen ser fantastisk ud i solnedgangen. Vejret var nemlig skønt, dog var vinden lidt kold i skyggen her.
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rose. Ja, det var bestemt koldt i skyggen, og her til morgen var der rim på græsset. Heldigvis har solen magt nok til at give dejlige lune dage, som kan nydes når morgenkulden fordufter i solskinnet. :-)
   Hav en rigtig dejlig dag!

   Slet
 2. De er da yndige, de lyserøde blomster. Jeg synes ikke du nævner hvad de hedder ...? Jeg kender dem ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana. Jeg kan ikke huske hvad de hedder... jeg tog en tot med fra den have jeg flyttede fra, for 6 år siden. Da jeg flyttede hertil for 2 år siden, tog jeg ligeledes en tot med. Det er en stenbedsplante man oftest ser i hvid, og jeg tror det er samme slags som Lisbeth fra Høneballehaven, viser i indlægget d. 30 april. Lisbeth skriver at den hedder Aubreita. Planten vokser så hurtigt, så jeg kan sagtens undvære nogle stiklinger, hvis du er interesseret i planten. :-)
   Fortsat rigtig god dag!

   Slet
 3. Ja det er nogle fine lyserøde blomster, for ikke at tale om aftensolen i dine prismer.
  Jeg har det som du med buketter, jeg er jo mest ude og kan nyde blomsterne der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Ja, jeg holder også meget af denne lille rosa blomstrende plante, jeg kan godt undvære nogle stiklinger af den, hvis du kunne tænke dig planten. Ja, blomsterne holder sig meget bedre udenfor, og jeg nyder dem på voksepladsen. Hvis jeg tager lidt med ind i en vase, så oplever jeg gang på gang, at de skal smides ud, før jeg rigtig for alvor har nydt dem! :-D
   Hav en rigtig dejlig dag!

   Slet
 4. Hej kender godt det med at tage blomster ind og så vupti er de døde og står og drysser. Har nok fået ind med modemælken at blomster er kønnest i detes rette element, ikke sagt at jeg ikke plukker ind , men mest til særlige lejligheder. Den er virklig sød den lyserøde blomst, som jeg ikke kan kende, kunne være sjovt hvis nogen kendte den.
  Hilsen Helle

  P.s flotte vaser og lysekrone

  SvarSlet
 5. Ja, det er så dejligt med blomster fra haven, til festlige lejligheder! Så kan man pynte bordet på en meget mere personlig og varm måde. Jeg ville også blive glad , hvis nogen kan kende den lyserøde plante. Det er muligvis een jeg fik af min svigerinde, hvis mor i sønderjylland, havde mange spændende planter i sin kæmpestore landhave. Jeg fik ihvertfald en kasse med lyngfloks og nogle andre stenbedsplanter. Så det er måske en gammel sort som er gået i glemmebogen, eller ligefrem en lokal specialitet.
  Blomsterne minder mig om engkarse, hvis blomster jeg har elsket siden jeg gik i børnehave, fordi vi tit gik gennem en eng hvor de voksede :-)
  Rigtig god aften!

  SvarSlet
 6. Det er da nogle ret fantastiske lyserøde blomster de ser flotte ud ,passer supergodt til den farve vase!Fine fotos:)

  SvarSlet
 7. Hej Jan! Ja, den er da virkelig sød ikke! Jeg må huske at gøre det til en årlig tradition, at sætte lidt af den i vaserne, for jeg nænner ikke at plukke anemoner og martsvioler.
  Dens blomster minder mig så meget om engkarse, som jeg altid har holdt meget af... hvis der ikke er nogen som ved hvad den hedder, så tror jeg at jeg vil døbe den: ´Uægte Engkarse´, der findes jo en del af den slags: Uægte kastanje, uægte jasmin osv. :-)
  Have en rigtig dejlig dag!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...