mandag den 4. februar 2013

Et lillebitte forårs-pip herfra


Det har været dejligt igen at se haven uden sne, og selvom jorden stadig er frostbunden, så er her lidt forårstegn at nyde. Denne primula var plantet på en lang række foran bedet med de røde roser og lavendel. Jeg har udvidet dette bed, for at bryde de meget lige linier, og har efterhånden fået fordelt småplanter af disse i hele haven. Jeg glæder mig til at se et tæppe af lilla-blomstrende primula i min forårshave.

I juleferien hvor vi havde det milde vejr, flyttede jeg min Raubritter rose hen til et bed hvor den kunne vokse vildt og brede sig uhæmmet. Da jeg for 1½ år siden plantede den ved terrassen, anede jeg ikke at denne rose kan vokse sig helt enorm. Jeg beskar den lidt inden flytning, og satte et par grene i en vase indendøre, sammen med et par troldhasselgrene. Og se nu hvad jeg har i min køkken-vindueskarm... sådanne små fine rosenskud kan nok få mig til at tro på at det snart er forår :)
 
 Jeg håber at I alle har det rigtig godt og holder vejret lidt endnu... for snart er det rigtig forår! :-)

18 kommentarer:

 1. De holder fanen højt - de fine primula og hoster op med en lille blomst, næsten lige meget hvordan vejret arter sig :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne. Ja, primula er helt ukuelige og meget livsbekræftende! Januarsne og Februarfrost rører dem ikke synderligt! Herlig plante :)

   Slet
 2. Det var deilige vårbilder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit. Ja, det er alle de små dejlige tegn vi har brug for på denne årstid :)

   Slet
 3. Ja, vi må være glade for de små forårspip ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana. Ja, vi suger de mindste tegn på snarlig vår, til os i øjeblikket! Det gøder vores håb og drømme om foråret! :)

   Slet
 4. Jeg er da overrasket over din rose, flot at den bare sætter nye skud, jeg får da helt lyst til at tage lidt rosengrene ind i en vase, det skal jo alligevel beskæres om et par måneder. Hvem ved måske sætter den rødder.
  God dag til dig Alice :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Jeg er faktisk også overrasket, men håbede selvfølgelig at det kunne lade sig gøre. Tør man mon håbe på små blomster også? Tja... eller at den danner rødder? Jeg håber det! Men de små friske skud er nu i sig selv meget glædeligt.
   Ja, man kan jo sagtens prøve med nogle af de små "krøllede" grene nederst på rosenplanten... dem man sandsynligvis ville have klippet væk alligevel i løbet af sommeren.
   Tak, og hav en rigtig god dag Lisbeth :)

   Slet
 5. Nej hvor hyggeligt med rosengrene....det er da en ny variant af forår i stuen. Godt tip..Tak for det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente. Ja jeg er også lidt overrasket, men havde ikke noget at miste, da jeg fjernede de gamle nederste grene, så jeg kunne få vristet planten fri af det stativ den voksede i, så det er en dejlig overraskelse at den skyder så fint :)

   Slet
 6. Dejlig med lidt forårstegn.
  Primula er en smuk plante.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er så livsbekræftende med de små forårstegn, og primula er en dejlig en af slagsen.
   Tak og jeg ønsker også dig en god dag :)

   Slet
 7. Det er da virkelig livsbekræftende med dine rosengrene i køkkenvinduet - så tror man da på at det bliver forår og sommer igen. Hvor lyder det dejligt du har fået dine små primula delt ud i det meste af haven, jeg kan lige forestille mig hvor fint det må se ud når de blomstre.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
 8. Hej Anita :) Ja det gav en bølge af energi og forårsfornemmelse, da jeg fik øje på de små rosenskud her i weekenden! Jeg flyttede de fleste primula her i sommers, så det bliver første gang jeg skal nyde synet af dem fordelt i haven, jeg glæder mig rigtig meget :)
  Mange hilsner Alice

  SvarSlet
 9. Det vil blive et flot syn med alle de primulaer i haven:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan og Tak :) Ja, jeg tror det bliver rigtig godt, for det er en smuk farve de har. Senere bliver problemet så nok at de breder sig for meget, men så må jeg bare dele og fordele dem igen.

   Slet
 10. Hej Alice.Primula er bare sådan en nem plante at ha i sin have.Mine blomstre to til tre gange om året
  Dejligt at også dine roser sætter lidt nye blade.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja, den trives godt i haven, den var oprindelig plantet som yderste række op til græsplænen, med en række lavendel bagved, og nogle steder havde den bredt sig så meget at den kvalte nogle lavendel! :o Så det er en plante jeg skal holde øje med!
   Fortsat god dag :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...