onsdag den 13. marts 2013

Svimlende vidunderlige "Gardengates"!


Mens jeg venter på at batteriet til kameraet lader op, googlede jeg lidt, og blev helt overvældet da jeg tastede: "gardengates" og satte den på images/billeder. Man bliver aldeles svimmel af lykkefølelse over de mange livsbekræftende eksempler, der er skabt som sand kærlighedserklæring til haven! 
 
Jeg har selv en forkærlighed for det frodige og afslappede look, så jeg viser et par eksempler af den karakter, men der er alt fra frynnede, gamle og charmerende trælåger, til victorianske smedejernslåger repræsenteret. En sand rejse i historie, kultur og haveglæde. Havelågen kan være et stærkt udtryksmiddel, og en spændende teaser for hvad man får at se i haven
 

Billedet af den smukke og helt uimodståelige naturtræportal her, er lånt på Canadian Gardening: http://www.canadiangardening.com/design-and-decor/garden-decor/make-an-entrance-eight-garden-gates/a/28385/9

Jeg har nogen tid ledt efter en bred rosenbue/portal til det nederste af min have. Grunden er at Luna nogle gange tager sig en drønende galop ned til lågen, hvor hun gøer hvis der kommer fremmede dernede, eller hvis hun kan lugte en fremmed kat. Det irriterer mig, og kan umuligt være noget naboerne synes om.

Jeg har besluttet at sætte kastanjehegn op, mellem græsplænen og den nederste del af haven hvor lågen er, men syntes at hegnet alene ville se lidt tamt ud. Endelig i dag har jeg så fundet ovenstående billede, som jeg syntes kommer tættest på hvad jeg ønsker af en haveopdeling. Jeg vil så bare have den meget mere luftig, samt prøve at gøre portalen bredere, så man får mere åbent indsyn til den bagerste, grønne havedel.

Projektet her opfylder så samtidig mit ønske om at få en Wisteria mere i haven, gerne en som med tiden kan stå selvstændigt som træform. Jeg ønsker mig særlig den lidt mindre amerikanske variant som hedder: Amethyst Falls. Den bliver ikke så stor som de alm. wisteria, og så blomstrer den efter få år, hvor de alm. ofte først blomstrer efter 10 år. Kan det dog ikke snart blive tøvejr så jeg kan komme igang med mine planer!! :-)

Jeg kan også varmt anbefale at kigge på dette link, hvor dette billedeksempel er fra: http://www.flickr.com/photos/from_linda_yvonne/

8 kommentarer:

 1. Gud....hvor er der fantastisk flot :-)

  hilsen Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg blev sendt til drømmeland øjeblikkeligt! :)
   Hilsen Alice

   Slet
 2. Smukt er det, kan det holde Luna fra at gø? Det bliver så flot, men Luna kan vel alligevel lugte og høre, der kommer nogen forbi. Som du kan høre er jeg lidt skeptisk, hvis hunde vil gø, så er der ikke meget, der kan stoppe dem.
  God arbejdslyst med projektet, kan du selv lave det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth! Nej, hun vil nok blive ved med at gø, men det kan virke voldsomt når hun drøner helt ned til havelågen for at gi en salve, så hun kan ikke få så meget fart på når hun skal stoppe tidligere. Hun gøer også nogen gange når andre hunde i kvarteret gøer, og der løber hun ikke, så det vil ikke helt stoppe pga. hegn. Hun gøer egentlig ikke så tit, men altså lyder det ret voldsomt når hun laver torpedo-stuntet, som om løbeturen forstærker udladningen! Da lyder hun som en havnearbejder der bander!! :-D
   Ja, jeg kaster mig selv ud i det! Alt der kan klares med søm/skruer og lidt gravning kan jeg selv... det er værre med at bore huller i muren, jeg hader boremaskiner, så klatrestativerne kommer ikke op foreløbig, må jeg erkende!

   Slet
 3. Uanset og Luna gøer eller ej, så er det nogle fine låger du har fundet frem. Det skal nok pynte på haven. Giv et VOV til Luna fra mig!

  SvarSlet
 4. Å ja, jeg har har også fått mye inspirasjon med å google tema og bilder. Man kan vel adri se seg mett på vakre hager vel? Det skal bli deilig å komme igang med ny hagesesong, her hos meg er det dessverre fortsatt mye snø og mange kuldegrader. Ønsker deg en fin og deilig dag!

  SvarSlet
 5. So beautiful. I wish I had one of these. I hope for you the snow will melt soon and cold will leave your country.
  Hava a wonderful day.

  SvarSlet
 6. Deilige bilder :) Ja sant nå er vi litt utålmodige alle mann :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...