fredag den 22. februar 2013

X-Faktor "Må ha" liste

Der er så mange fristende og smukke blomster præsenteret under X-Faktor Blomsterversionen 2013, på Moseplassen: http://moseplassen.com/tag/x-faktor-blomsterutgaven-2013/
 
Heldigvis har jeg allerede rigtig mange af dem jeg syntes er de allersmukkeste, men der blev præsenteret adskillige jeg ikke kendte i forvejen, det er virkelig spændende at lære nye planter eller variationer at kende. Blandt disse fandt jeg et par håndfulde, som jeg vil lede efter, for de planter vil gøre min have smukkere, samt en endnu større oplevelse.
 
Blandt andet er jeg faldet pladask for disse to vidunderlige roser;  Først er det Sweet Pretty, og ser dens blomster ikke bare eventyrlige ud!  Dernæst er det den historiske rose Christata, som jeg har læst om, men aldrig tidligere set så smukke billeder af som disse:
 
http://sabelhagensolivlund.blogspot.se/2013/02/x-factor-rosa.html

http://blommorochsantmedkoloni.blogspot.no/2013/02/rosor-rosor-rosor.html
 
 
Ovenstående "Claus Dalby" opiumsvalmue, er så smuk, så smuk! Den er på min ønskeliste! Det samme er den smukke hvide akelejefrøstjerne ´Alba´, for jeg holder meget af de lette, småblomstrede og i dette tilfælde, lidt skyagtige stauder, til at gøre haveoplevelsen lidt diffus og drømmeagtig mellem roserne.
 

 
 
De to klematisser her er slet ikke til at stå for, og jeg kan bare ikke få nok klatreplanter i min have :) Den hvide hedder ´Guernsey Cream´ og den dejlige mørke purpur er en Viticella purpurea plena elegans
 
 
 
Herunder kommer så 3 helt uimodståelige stauder, alle med potentiale til at være 1. klasses selskab for roser. Den underskønne Iris er der desværre ikke noget specifikt navn på, men jeg bringer den alligevel, for det er den smukkeste Iris jeg har set, og dens udseende vil uvægerligt være det spejl jeg søger en ny Iris efter! 
Øverst er det en scabiose, og nederst ses en Rasleblomst: Catananche caerulea
 
 
 
 
 
 
http://hagenisvingen.blogspot.no/2013/02/x-faktor-i-blatonar.html
 
 
http://irishaven.blogspot.dk/2013/02/bla-x-faktor.html

Jeg er kun til narcisser i parkagtige græsenge, hvor de danner store tæpper under træer. I min have har jeg aldrig haft de rette forhold, så jeg plejer at holde mig til den sibiriske scilla og botaniske tulipaner og crocus, samt perlehyacint. Narcissen ´Irene Copeland´ herunder, er bare så anderledes og yndig syntes jeg, og farven er aldeles dejlig! De gule kransliljer herunder kan jeg bestemt også se for mig i min vårhave! Den første er en hundetandlilje og den nederste er Lilium pyrenaicum.
 
 
 
http://miashage.blogspot.no/2013/02/x-faktor-2013-gul.html
 
 
http://gullet70.blogspot.no/2013/02/x-faktor-gul-lilium-pyrenaicum-er-en-av.html

Jeg elsker simpelthen akelejer, og denne sartgule skønhed ´Denver Gold´, ville bare være perfekt i mit grønne haveområde, så den skal jeg have indført! :)
 
 
 
 
 
Kransliljer er mine absolut foretrukne liljeart, og denne dejlighed her, lilium martagon var. cattaniae Brun(sort) kranslilje vil jeg prøve at indføre hvis mine nuværende lyserøde viser sig at trives i den jord der er i min have.
 

 29 kommentarer:

 1. Det var også nogle dejlige skønheder. Ja, man kan nemt blive fristet her i blog land :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte! Ja, vi udsætter os for et hav af fristelser, når vi får præsenteret så mange vidunderlige blomster fra så mange bloggere og deres haver! :)

   Slet
 2. Rosa Sweet Pretty is a really wonderful rose I have it growing in my garden. Lots of flowers at the same time.
  Have a wonderful weekend Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Hello Marijke! I'm so happy that you know the rose and tell so nice features about it! That makes me even more certain about my choice!
   Thanks for telling me and I wish you a wonderful weekend too :)

   Slet
 3. Ja, man blir lett smittet av x-faktor:) Ikke verste smitten man kan få det. Ser vi har noen felles MÅ ha blomster på listene våre. Ha en fin helg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jannibele! Ja, du har ganske ret, den smitte vi udsætter os for her, er bestemt ikke den værste man kan få! Tænk at vi kan smitte hinanden med så meget begejstring og forventning! :)
   Ha en dejlig weekend!

   Slet
 4. Såååå mye lekkert, jeg håper du får noen av disse skjønnhetene i hagen din i løp av sommeren.
  God fredag fra Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit og Tusind Tak :)
   Rigtig god weekend!

   Slet
 5. Hold da op for en lang liste, det blev til. Sweet pretty købte jeg sidste år hos Helga Hald med Idehaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie og Tak for tippet om Idehaven, jeg checker det ud! :)
   Hav en dejlig weekend!

   Slet
 6. Verden er sandelig fyldt med fristelser og du har da også fundet nogen pragteksemplarer. God jagt i den nye sæson ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej fru Friis og tak skal du have! :) Mon ikke også du stadig har nogle jagter her efter sådan en præsentation som i X-Faktor, så jeg ønsker også dig god jagt :)
   Hav en dejlig weekend!

   Slet
 7. God aften Alice.Det var da lidt af en liste.Men rigtig mange smukke blomster du har som dine favoritter.Scabiosen og iris er mine favoritter.Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God aften Jette. Ja, jeg er altså et let offer når det kommer til plantefristelser :)
   Rigtig god weekend!

   Slet
 8. Mye fint du ønsker deg til hagen din! Irene Copeland har jeg kjøpt fra Zimtrade, og jeg tror den nettbutikken finnes i Danmark også. De selges bare på høsten, så du må huske på å lete etter de da :-)
  Ønsker deg er deilig kveld!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marit og Tusind Tak for tippet om Zimtrade, det skal jeg lige have checket ud :)
   hav en dejlig weekend!

   Slet
 9. Uh jeg ønsker mig også 'Sweet Pretty' - har stået på ønskelisten længe (efterfulgt af en masse hjerter ;) ).

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Zep, og jeg kan godt forstå du også ønsker dig den rose, den er ualmindelig smuk! Håber du får den i din have snart! :)
   Rigtig god weekend!

   Slet
 10. Her har du valgt ut mange nydelige blomster! :)
  Så gøy med all inspirasjon!
  Ha en fin helg! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej og Tak skal du have! :) Ja, det er skønt med al den inspiration fra de andres kandidater :)
   Ha en dejlig weekend!

   Slet
 11. Her var det mye lekkert! Pretty rose rosen er jo bare uimotståelig vakker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ellen, Ja, den rose har bare "det"! Den er ikke til at stå for :)
   Ha en dejlig weekend!

   Slet
 12. Sweet Pretty kan jeg også godt falde for, men nu skal jeg jo ikke have flere roser :)
  Men ved du hvad søde Alice, hvis du sender mig din adresse, så kan jeg sende frø fra Valmuen Claus Dalby, så har du en mindre på ønskelisten, eller man kan også sige, at du har fået et ønske opfyldt. Jeg har lige lidt frø tilbage. Der er nok flere, der vil tilbyde dig frø, mange har frø fra valmuen. Men send din adresse til:
  Lisbethklastrup@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth! Åhh, hvor gør du mig glad med dit tilbud!! Dejligt med mennesker som dig her i blogland! :) Jeg har kigget langt efter den valmue i et års tid! Den glæder jeg mig usigelig meget til at have i haven, dens farve er vidunderlig!
   Spændende om du nu kan holde det der med "ikke flere roser"! :)
   hav en rigtig dejlig weekend! :)

   Slet
 13. Om du vill kan jag kolla med en som brukar sälja svart krollilje lökar, vet inte om han har några till försäljning i år. Vet att Larz Danielsson har en och ska sälja nästa år av den.Han har hemsidan Spezialplant
  Ha en underbar dag!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit og Tusind Tak for tippet, det vil jeg undersøge! :)
   Ha en dejlig weekend!

   Slet
 14. En fin samling du har fået banket ned her:)de er flotte allesammen,lilium pyrenaicum, kan være lidt vanskelig, hvis du finder den så gror den kun i kalkholdig jord, hader at blive flyttet,stinker stærkt når den blomstrer,men meget smuk:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jan og Tak for advarslen!!! Jeg kan bestemt godt nøjes med hundetandliljen, når den anden ligefrem stinker! Det med jorden tror jeg også er et problem, jeg har meget sort, blød jord, med et hårdt lag ler ca. 30cm nede. Inde i skoven tæt ved haven, kan jeg se på muldvarpeskuddene, at der er en 5-8 m bredt bælte af sådant sort jord, hvor det er lyst og mere leret på hver side. Bæltet af sort jord løber som en slags å mellem retningen af min have, og munder ud i en aflang mose inde i skoven, så jeg tror jeg har gammel mosejord i haven, og sikkert ret sur! Jeg burde nok få en jordanalyse.
   Tak for oplysningerne og hav en dejlig weekend! :)

   Slet
 15. Fina favoriter på din önskelista, vi har klematis och vallmo gemensamt, det är så många fina växter att önska sig, ha det gott.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...