torsdag den 29. oktober 2015

Et grafisk løft


Nu har jeg jo lige hævdet at jeg var færdig med at anlægge haven, men  jeg har i noget tid overvejet at skifte lavendelen ud med sukkertop-gran, i krukkerne oppe ved terrassen, og jeg ka jo godt lide at afprøve ideen i Paint: (hvis man klikker billederne store, kan man skifte mellem dem med piletasterne)Der har tidligere stået sukkertop-gran i disse to krukker, men dengang stod de op ad en varm sydvendt mur, på hver side af hoveddøren, hvor jeg boede før. De trivedes dårligt, og blev skiftet ud til de lavendel som har stået i krukkerne i 6-7 år nu. Heldigvis overlevede den ene gran og flyttede med til denne have:


Jeg savner ofte de lysegrønne kegleformede skulpturer i krukkerne, men det tager lang tid for dem at vokse sig til den størrelse jeg ønsker, og de bliver for dyre at købe store, så ideen forblev på drømmeplanet.... 

... lige indtil forleden dag, da jeg spottede nogle pænt store cypresser til 49,- kr. i Netto, og så måtte drømmene igen afprøves i Paint. Selvom jeg aldrig for alvor er faldet for stedsegrønt, så elsker jeg den Italienske aura og elegance som cypress kan give en have. Prøv at sammenligne de to billeder herunder:I vinters blev der fældet et stort ahorntræ bag hækken, så der er meget åben udsigt til taget bagved. Haven er til gengæld blevet langt mere solrig, og jeg har overvejet et espalier langs hækken, men cypressens lodrette linjer giver et betydelig flottere grafisk løft, end et vandret espalier langs hækken kunne give. Desværre læste jeg at den cypres jeg købte, (Ellwoodii) først om 10 år har nået de 2.50m som jeg har malet dem.

Alternativet blev 3 cypresser i krukker, og jeg syntes faktisk at de tilfører haven en antydning af Italiensk elegance og vil utvivlsomt gøre haven mere interessant i vintermånederne:  


Jeg blev færdig med at plante lavendelen ud og cypres i krukker ved 16;30 tiden, så billedet er taget en anelse for sent på dagen, jeg glæder mig til at se det i solskin. Hvis jeg bliver træt af dem, eller når de bliver for store, kan jeg jo heldigvis plante dem langs hækken :)

6 kommentarer:

 1. Flot med cypresser, jeg synes egentlig, de vokser rimeligt hurtigt, vi satte en del de første år, de er blevet ret store nu. Mine er ikke så pæne slanke som dem, du har sat på. De ville fylde alt for meget i din have, så de skal nok klippes til om nogle år.
  Held og lykke med dem, de ser godt ud i potterne.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Alice Det er nogen gange ikke så meget der skal til og smart, at du lige kan afprøve det i Paint. Meget inspirerende. Du har fuldkommen ret dine cypresser tilfører virkelig vidunderlige silhuetter til din have. Kh Tina

  SvarSlet
 3. Hej Alice, det var et godt tilbud hos Netto. Jeg kunne også godt bruge en enkelt :o) Det ser godt ud og så tilføjer de haven noget grønt her i den mørke tid. Min veninde har en Cypres i sin lille have og den er vokset hurtigt, faktisk så hurtigt at hun nu fælder den fordi den tager for meget sol.
  Det der paint program det kunne jeg godt tænke mig at lære at bruge, det må jeg se på når de lange vinteraftener kommer :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
 4. S**** smart at bruge Paint! Jeg sidder gerne og skitser med blyant - men jeg kan jo se at du både får serveret farver og lys/ skygge via billederne. Du har ret: Cypresserne giver noget højde, der trækker blikket opad - giver en meget større rumlighed og dybde. Desværre kræver de godt nok noget tid inden de vokser til - med mindre man har nogle Lotto-millioner, man kan brænde af på køb af nogle velvoksne eksemplarer!

  SvarSlet
 5. Hej. Sjovt at se dine idéer på billeder. Jeg synes også det ser rigtig godt ud med cypresserne langs hækken. Du får sikkert glæde af de tre, du har købt, i rigtig mange år. Det er en rigtig god løsning til dine pokaler.

  SvarSlet
 6. ja, for søren, de ser godt ud der langs hækken..... du må hellere se at komme i gang :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...