torsdag den 18. oktober 2012

Sommerens sidste festdragt

Frostnætterne i sidste uge har da lige sat gang efterårsfarverne. Hvor er jeg glad for den store busk til venstre. Den har smukt knudrede mosgroede stammer, og i tidlig forår er den næsten dækket af klaser af småbitte hvidrosa blomster der dufter... og så er den tilmed smuk i efteråret.
Det milde vejr lokkede mig til at tage en længere cykeltur i skoven, og jeg glemte ikke kameraet. Efterårskov i solskin er vel den mest effektive humørpille der findes :)Vi var også omkring Dansebøgen, for jeg kan ikke finde de gamle billeder hvor jeg fotograferede den i efterårsperioden.

Smukke farver overalt. Jeg håber I nyder efteråret lige så meget som jeg :)

11 kommentarer:

 1. Tak for turen i skoven og i din have. Det ser fint ud, hvad hedder den busk på det første billede?
  Jeg har fundet et sted på Fyn, hvor man kan få historiske roser for 50 kr. barrods. Er det ikke noget for dig, som er så stor rosenfan? www.jasroser.dk
  Der er ingen billeder af roserne, men han har rigtig mange at vælge imellem.
  Hilsen og god weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Libeth
   Jeg har prøvet at google busken, ligner både bærmispel og Aronia lidt, men ikke helt. Jeg sætter et nærbillede ind senere, så kan du måske kende den. Den er ikke sjælden. Wow ! 50 kr for en rose?!! Lyder helt fantastisk :) Tak for oplysningen, for hvor er roser generelt blevet dyre i vores planteskole: 159,- for engelske og 129,- generelt. Men... når jeg falder for een, må jeg bare ha den! Jeg kan ikke have mere end 2-3 planter på cyklen, så jeg har aldrig kunnet få mængderabat. Alle mine roser er således købt dyrt, men jeg har trampet hjem lykkelig hver gang :) Har dog lige købt Constance Spry og Aïcha på nettet som barrods og på trods af porto sparet lidt.
   Rigtig god weekend
   Alice

   Slet
  2. Hej Alice
   Jeg tror ikke din busk er hverken bærmispel eller aronia, det lyder lidt mystisk med små duftende blomster, den er ret stor, så jeg er spændt på at se et billede fra foråret, hvis du har sådan et.
   Ja det er frygteligt dyrt med roser og svært er det at cykle med dem, hvis de er i potter. Så det er da en god idé med barrodede og køb på nettet, især hvis du sparer penge. 50 kr. er godt nok billigt for en rose af den gode slags, så jeg tror, jeg vil skrive til dem. Jeg skal nemlig forbi på tirsdag.
   http://bloghjlp.blogspot.dk/2012/02/afmelde-bogstavkode.html
   Hvis du kigger på dette link skulle du kunne finde ud af at slå bogstavkoden fra, den er ret besværlig, fordi man ikke kan læse den, så du vil få flere kommentarer, hvis du slår den fra. Du kan også tilmelde dig www.danskehaveblogs.dk så får du flere læsere.
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth og tak for linket :) Jeg tror jeg har fået det ordnet nu med den der kode.
   Jeg har nettop i dag øjnet 2 steder hvor en lidt skyggetolerant og ikke for stor rose kan få en god plads. Nøøj hvor der skal vælges med omhu nu, for jeg ka ikke rigtig finde på mere uden at grave i græsplænen, og den er knap nok 4/4 m efterhånden :D
   Jeg har prøvet at google: bedst duftende/ kraftigst duftende rose i verden...men der kommer kun parfumer og fjolleri op... kan du give et bud på en rose med duft i verdensklasse? Jeg besluttede i sommers at mine sidste roser skal være meget duftende, men google hjælper ikke med forslag.
   hilsen Alice

   Slet
 2. Hej Alice
  Godt du fik det klaret, nu er der ingen koder mere.
  Uha ja du skal vælge med omhu, der er så mange skønne at vælge i mellem. Nu skriver du ikke noget om, hvilken farve rosen skal have. Min første tanke var St. Cecilia men den fås åbenbart ikke mere i Dk, den har en skøn, skøn duft. Gertrud Jerkyll har også en skøn duft, men der er jo også Sharifa Ashma, kender du den. Den duft er jeg også vild med. Har du kigget på min blog, der er en fane med roser, der er mange :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er stor beundrer af dit rosenindlæg :) Sct Cecilia havde jeg i min første rosenhave, og jeg elskede den rose, farven, formen og duften. Men den trivedes ikke særlig godt, så jeg har ikke haft mod på at prøve den igen. Sharifa Ashma har jeg kredset om i årevis :) Den blir jeg vist nødt til at prøve :)
   Fortsat god weekend og tak for hjælpen :)
   Alice

   Slet
  2. Hej Alice
   Tak for dine pæne ord om mit rosenindlæg :) Nå du kender Sct Cecilia, den er skøn men nok også vanskelig, det er sikkert derfor, de ikke har den mere hos Rosenposten.dk
   Jeg kan kun anbefale dig at prøve Sharifa Ashma, den er også skøn.
   Jeg har lige bestilt to klatreroser hos jasroser.dk 35 kr. pr. stk i potte. Det er da en pris, der vil noget. Jeg skal til Fyn på tirsdag, så jeg kommer næsten lige forbi. Han er ikke så vild med at sende, det er lidt for besværligt, synes han.
   Lisbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Det er 6 år siden jeg har duftet til Sct Cecilia, men jeg husker duften fik mig til at tænke på marcipan. Da jeg fik rosen Scepterd´d Isle Sidste år, syntes jeg dens duft mindede om det jeg husker fra Sct Cecilia. Jeg kan se af dit rosenindlæg, at du har begge roser, så du må være den rette at spørge om der er stor forskel på de to rosers duft? Jeg kan jo nemt have mixet noget forkert sammen i min erindring
   Hilsen
   Alice

   Slet
  4. Hej Alice
   Du har ret i, at den Sct. Cecilia dufter som marcipan, det har jeg ikke tænkt på før, men det er en meget speciel rosenduft. Jeg kan ikke helt sige, at Scepter d´isle har samme duft. Den har også en vidunderlig duft, men helt det samme er det ikke. Hvis jeg skal nævne en anden rose, som har næsten samme duft, er det nok Ambridge Rose. Desværre er det en lav rose i hvert fald hos mig, så man skal på knæ for at få duften.
   Du må til blogtræf hos mig næste år, så kan du prøve duften igen, så håber jeg, at den blomstrer på det tidspunkt :)
   Hilsen Lisbeth

   Slet
  5. Hej Lisbeth
   Jeg må få arrangeret at min datter tager sig af sin lillebror og hunden, så mor kan tage på blogtræf. Det kunne være rigtig hyggeligt :)
   Hilsen
   Alice

   Slet
  6. Hej Alice
   God idé det må du gøre, det vil glæde mig.
   Hilsen Lisbeth

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...