torsdag den 16. juli 2015

Det gør så ondt at skulle klippe ned...

Flere af de engangs blomstrende roser er ved at være færdige, og det er så vemodigt at se buskene miste farverne og deres fylde ved sommerbeskæringen. De stauder som har blomstret længe, ser stadig godt ud, men bliver snart kedelige hvis de ikke klippes ned, og derved danner nye friske blade og eventuel ny blomstring.
Jeg glæder mig dog over alt det lys og luft som det giver til roserne og naboplanterne, og ofte dukker halvkvalte selvsåede vækster frem mellem de nedklippede stauder, som får en ny chance her i livet!


En af de roser som jeg snart må vente et helt år for at se igen, er Erinnerung an Brod. Dens skønne mørke farve og blomster rigdom, slår hele havens grundtone an, så den vil blive savnet! Jeg har plantet nogle klematis i samme farvetoner, så de kan tage over når rosen er afblomstret.
Herunder et aftenbillede, inden den store dead-heading-raid dagen efter.


Heldigvis er Alan Titchmarsh stadig fuld af blomster og knopper. (den rosa som vokser sammen med Erinnerung an Brod herover)


Alan Titchmarsh er en underskøn rose, som man åbenbart godt kan være heldig med, vil lege klatrerose.


En anden rose jeg har kær, er Jubilee Celebration (også en Austin rose) Den har et helt specielt farveskær:


De er heldigvis begge remonterende. Det er Alchymist desværre ikke, så det er endnu en rose som jeg må vente et år på at gense. Godt at man har taget nogle billeder af den! (den hvide ved siden af er Martine Guillot):


Eden rose har aldrig været smukkere end i år, min får ofte en stærk pink kant, yderst på kronbladene, men i år har den været så sart og fin i farven, som man kan ønske sig:


Eden rose er vokset helt op til taget på vægdrivhuset.


Lige ved siden af vokser Giardina som i år har haft mørkere blomster end normalt, men da jeg var oppe på stigen for at deadheade, hvilede denne dejlige buket af "rigtig" farvede Giardina roser, henover drivhustaget:


Imellem disse to roser, væver Paul Noël, (fra rosenbuen) sig ind, den har lange tynde og føjelige grene, som har en dejlig tendens til at hænge i kaskader:Ved Claus Dalby rosenbuen er Rose Marie Viaud næsten i mål over buen. Dens farver er så smukt modspil til de lysegrønne toner i bunden af haven. Foran har jeg plantet den remonterende Purple Skyliner, og ligeledes på den anden side af buen:


Rose Marie Viaud er den mest fyldte af de småblomstrede lillatonede klatreroser, og farven varierer en del, men i en smuk skala:


Jeg er rigtig glad for denne overgang mellem rosenhaven og den grønne havedel:Kigger man fra den anden side, kan man se James Galway der forhåbentlig vil danne et helt rosentræ med tiden


Der er nu også roser i den grønne del af haven; her er det Raubritter i forgrunden af et kig op mod huset, på en skøn sommeraften. Ved den anden side af rosenbuen, vokser Albertine og Violette:


Til slut vil jeg gerne vise hvor overdådigt Pegasus har blomstret i år. Den står lige bag det nye rosenbed, hvor der var sti indtil sidste år, og her troner den i ensom majestæt, fordi der endnu ikke er meget højde i bedet foran den. I år har den haft en slående lighed med Buff Beauty:


Det har været en fantastisk god rosen sommer indtil nu, de har vist haft godt af regnen i det kølige forårsvejr.
Min pc tid er degraderet til efter kl. 22:30 i øjeblikket, jeg nyder al den tid jeg kan i haven, så jeg har ikke fået løst mit google konto problem endnu. Jeg prøvede at lave en ny blog for nogle dage siden, i håb om at kunne kommentere fra den, men det lykkedes ikke da den åbenbart er under samme konti.
Jeg gider ikke rode mere med det lige nu, jeg vil ud i haven og nyde! :)

Jeg håber også at I får tid til masser af have-nydning og jeg ønsker jer en bragende god sommer!

8 kommentarer:

 1. Hej Alice
  Det ser som sædvanligt hammergodt ud. Du har mange flotte roser, jeg er også ved at spekulere på at klippe ned, men er ikke nået så langt endnu, huset fuld af gæster.
  Min Pegasus minder også meget om Buff Beauty, de står lige ved siden af hinanden, så det er nogen gange svært at se, hvad der er hvad :)

  SvarSlet
 2. Dear Alice, your garden is a dream! You really seem to be able to grow the roses to perfection and your photos of them are just wonderful. I love 'Erinnerung an Brod', too bad that it is a once bloomer, but on the other hand it makes it even more precious. 'Alan Titchmarsh' and 'Jubilee Celebration' are two other favorites of mine. Your posts really make me want to plant more roses badly, but in our drought sadly that is not advisable.
  Warm regards,
  Christina

  SvarSlet
 3. Du milde hvor er det skønne billeder fra din have, som ser helt vidunderlig ud! Jeg er vild med dine roser, og bliver helt vemodig for både engangsblomstrende og remonterende er færdige hos mig for denne gang. Næsten. Min Giardina har haft samme farve, som den plejer, om end den ikke rigtigt gider kommer op i højden hos mig. Den står nok for klemt. Jeg klipper og klipper for at fjerne de afblomstrede rosenhoveder, så de remonterende kan komme i gang igen, men det synes næsten at være umuligt at komme igennem dem alle selv i så lille en have som min. Jeg er ved at få pip af, at jeg hele tiden skal noget i weekenden, for jeg har besluttet, at i år MÅ jeg se at få sakset stauderne også, inden det er for sent. Så det er vist nu. Tak for et fint kig i din have. Det var farligt. For jeg KAN altså ikke klemme flere roser ind, men du viser en her ovenfor, som har rumsteret i mit hoved et par år. Nu vil jeg gå ud i køkkenet og fundere over, hvor jeg dog kan gøre af den :-)

  Jeg smider dig ind i min blogroll, for din blog er værd at følge!

  SvarSlet
 4. Vilken rosprakt du har i din trädgård. Jag njuter av varje bild. Även hos mig frodas rosorna mycket. Det är verkligen ett fint rosen år i år.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvarSlet
 5. Wow vilka skönheter. Eden rose, skall jag lägga på minnet, underbar färg.
  Ha det fint! Marika

  SvarSlet
 6. Hej Alice, åhhh for nogle lækre billeder. Jeg har ikke nogen engansblomstrende, men jeg kan godt forestille mig hvor hårdt det er at skulle klippe dem. Det er hårdt nok med de remonterende :o))
  Din Eden rose den er godt nok fin, min er slet ikke så flot. Du er bare så god til det med roser.
  Du må meget gerne skrive til mig på mutti.linda@gmail.com så kommer jeg meget gerne forbi en dag.
  Kh Fra Linda

  SvarSlet
 7. Hej Alice!
  Nyder at følge din blog, og nyder at kigge dine utroligt smukke billeder og læse de nænsomme ord. Yderligere nyder jeg med jævne mellemrum at kigge i dine rosenbeskrivelser, tak for den fane:-)
  Hilsen fra Anette

  SvarSlet
 8. Åh vad roligt med ett nytt inlägg hos dig! Roligt att du fått så fint besök av Claus Dalby han är så underbar!!! Kul att du har en Purple skyliner jag köpte min tidigare i år och väntar spänt på att se den blomma! Tack för tipset på rosen Rosa Marie den ser helt underbar ut! Hoppas den är härdig här hos mig! Kul att se lite fler vinklar av din fantastiska trädgård som man inte har sett förut jag är ju en hängiven fan av dig! Jag känner knappt igen mig på bilden med rosenbågen mot huset! Din trädgård ser helt otroligt vacker ut som vanligt! Du nämner också 'Alan Titchmarsh' and 'Jubilee Celebration' dom är även mina favoriter! Speciellt 'Jubilee Celebration' doftar helt otroligt! Nu måste jag också köpa Erinnerung an Brod när jag ser dina fina bilder!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...