søndag den 30. marts 2014

Sikke en dejlig forårsdag...

som i dag har skudt sommertiden ind med manér!
Vi tog en tur til Furesøen ved middagstid, og det er første gang i år man kunne cykle uden jakke på, ude i det åbne landskab, Hurraaa!!  :)


På skyggesiden af dette mirabellehegn løber der en sti ned til søen, men jeg måtte lige om og nyde synet fra sydsiden.


Stien ender ved en stejl skråning højt over søen, og i dag nøjedes vi med at blive deroppe. Min søn og Luna er aldeles uforfærdet over det lodrette fald i terrænet, og sætter sig helt ud til kanten.
Det blev desværre kun til få billeder, før batteriet løb tør. Sådan går det når man ikke har brugt kameraet  i lang tid. Efter opladning nåede jeg lige et par billeder af havens tidligste forårsblomster, der har afløst krokus og øvrige tidlige forårsløg.


Gunneraén har stået i drivhuset vinteren over, og det er gået rigtig godt som man kan se; den har allerede store blade som er ved at udfolde sig:


Heldigvis kan jeg snart fjerne de sidste granris som står på roserne sydside og beskytter dem mod at kaste sig for hovedkulds ud i vækst, før risikoen for udbredt frost er ovre. Denne årstid er det eneste tidspunkt hvor jeg har lidt interesse konflikt, for man kan ikke fuldt ud nyde synet af tæppedannende forårsløg og aurikler, når der stadig står granris ved roserne. I år er roserne dog helt ligeglade med at vi kun skriver marts måned, de står allerede med masser af friske fede skud, og det kan da ikke andet end glæde en have-elskers hjerte!

Jeg håber I alle har haft en forrygende dejlig forårs week-end!

4 kommentarer:

 1. Ja, det har været et skønt vejr i dag - men uden jakke ? .... håber at du ikke har fanget dig en snue :-)

  SvarSlet
 2. Ja det lader til at du har haft en forrygende dag, det har jeg heldigvis også. Jeg har beskåret roser i disse dage, jeg så faktisk et par knopper, i marts det er helt vildt. Jeg har ikke kigget til min Gunnera endnu det må jeg vist have gjort.
  Godt at høre lidt fra dig igen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Det har da været en forrygende forårsdag på Sjælland. Her i Vestjylland forsvandt tågen først ved firetiden.

  SvarSlet
 4. Sikke en udsigt du har fanget der. Godt kameraet ventede med at løbe tør.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...