søndag den 4. november 2012

Novembertur i skoven

Efterårsfarverne holder usædvanlig længe i år, skoven er særdeles smuk i disse første Novemberdage. Bladene i de øverste dele af kronerne blæste af i sidste uge, så der kommer ganske meget lys ned til underskoven, som først nu er helt glødende i farverne.

Jeg er så heldig at bo mindre end 200m fra et af de gamle smukke stendiger der omkranser Hareskoven, det giver lidt fornemmelse af at bo et sted med klipper, når jeg daglig går igennem passager i dette dige. Flere steder vokser der almindelig englesød vildt i diget. En af mine yndlings bregner... og mos... jo... jeg føler mig meget rig : )
Uhh..  Jeg får helt lyst til at luge græsset væk her, når jeg ser på dette billede... har man så fået en arbejds... hobby... skade?

8 kommentarer:

 1. Smukke billeder fra din skovtur. Det er så smukt, når der ligger et tykt lag blade over det hele.
  Jeg kender godt det, at man lige får øje på noget ukrudt eller græs og bare får lyst til at fjerne det :) Jeg troede, du fik lyst til at fjerne bregnen, det ville jeg have haft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth :)
   Jeg har bestemt tit haft lyst til at tage et stykke bregne med hjem, men de trives best på sådan nogen skråninger. Der var mange af dem langs Furesøen´s skråninger, hvor mange andre end jeg selv lige tog et stykke.. og i dag ser man dem slet ikke mere dernede :/ Men den jeg tog trivedes nu fint... så... jeg kunne jo måske finde en der sad lidt tvivlsom en dag... jeg kunne redde :)

   Slet
 2. Jeg har nuppet et par stykker i Mårup skov på nordøen. Der er så mange deroppe, så det ses ikke :)
  De gror fint i min have nu, men det dur jo ikke hvis folk tager dem alle, det kan jeg godt se. Det er ligesom de vilde orkidéer, hvis alle tager en med hjem, er der ingen tilbage. Så vi må nok styre os :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth, hvis det ikke er et overrendt sted kan man godt tage en enkelt, vil jeg mene. Jeg gik engang på en mark langs en skov ved Vejle hvor vi pludselig lagde mærke til alle de hvide mærkelige blomster køerne havde fået delvist trampet ned... det var en fredet orkidé! Flere end 50% af dem var knækket under de tydelige spor af ko-klove! Flere hundrede knækkede orkidéer! Det kan man da kalde at kaste perler for svin. Vi plukkede et par stykker og tog med hjem og satte i vand for at fotografere dem. Flere år senere viste jeg et af billederne til en botaniker, som faldt i svime over at vi havde plukket en af blomsterne!?
   Men

   Slet
 3. Skønne billeder fra en helt igennem skøn dag ;O), det er en rigtig fin blog du har, jeg har lagt mig som fast læser ;O)

  SvarSlet
  Svar

  1. Tusind tak Heidi! Du er mere end velkommen :) Ja det er lige sådan et vejr som i dag, der gør at årstiden ikke bliver for sur. Det virker som den rene vitaminkur :)

   Slet
 4. Bellisimas fotos,me encanta tu blog,bs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you very much Matilda, I'm very happy about sharing this :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...