fredag den 5. september 2014

Indian summer og en del nyt

Sommeren er lige nu, som jeg bedst kan lide den; luften er frisk og solen varmer stadig dejligt. Bedene blev langt om længe gennemvandet af regn, og haven kan nydes i fulde drag! Den langvarige tørke har dog sat sine spor, for rigtig meget er allerede ved at se vissent ud. Heldigvis er der også meget der bugner af overflod og frodighed!


Det er første år at min grønne vin ved terrassen bærer druer, og det har jeg glædet mig til, for jeg elsker når solen gennemlyser de modnende gulgrønne klaser!
Den mørke vin i drivhuset er også begyndt at bære druer på den nye gren jeg har ført hen over drivhusets indgang:


Da vi endelig fik temperaturer som gjorde det udholdeligt at arbejde lidt i haven, fik jeg flyttet nogle roser og stauder. Min nabo fortalte mig nemlig, at til efteråret ville det store ahorntræ blive fældet, og det vil give en masse sol i min bageste del af haven. Den ene ide udvikler sig efter den anden, så haven har fået meget opmærksomhed og en det er blevet til en del ændringer

F.eks købte jeg sten for at lægge dem i stedet for græsplænen, og det så virkelig godt ud, stenenes lyse sandfarve passede så fint med mange af de natursten som er lagt i flisegangen.


Robinia-træet blev plantet ved den nye siddeplads, så man senere kan sidde i skygge i middagstimerne.


Men om få år ville stenenes fine sandfarve være overgroet af alger... så i længden ville det være spild af kønne sten. Jeg nåede at lægge halvdelen, samt tage et par billeder, før jeg gik i gang med at lægge dem på terrassen i stedet. Prøv at sammenligne nedenstående billede med dem fra forrige indlæg, hvor man kan se den gamle belægning:


Mens jeg havde travlt med stenprojektet, mindede min datter og hendes kæreste mig om at jeg havde talt om at få skiftet trapez-taget over terrassen, og at de gerne ville komme og lave det næste weekend. Jubiii... det er noget jeg har set frem til, for denne sommervarme har nærmest brændt tagpladerne af... plasticén har store sortbrune misfarvninger ved samlingerne og over bjælkerne. Det glæder jeg mig til at få skiftet ud!

Billedet herunder viser min dejlige nye terrasse som er helt ryddet for møbler. (de nye tagplader længere ude i haven, pynter så ikke lige billedets helhed)


I går sad jeg og pustede ud mens jeg fulgte et projekt med beskæring af et højt birketræ i en genbo-have, men pludselig væltede træet!!! Jeg troede at det var brast over i deres hustag, men det var faktisk en kontrolleret fældning. Jeg kunne rigtig godt lide det træ, for det kastede en dejlig lang sval skygge, som vandrede henover haven sidst på eftermiddagen og så var det et kønt træ. Nu kan jeg til gengæld se et smukt rødløvet træ, og kommer til at kunne se solnedgangene i foråret og efteråret:


Min nabo til denne side, har bygget et skur (det grønblå med skrå tag) så det er efterhånden en rodet udsigt pga. de mange linjer som krydser hinanden, og jeg glæder mig til hækken og roserne i espalieret vokser mere til.

Heldigvis er haven fuld af skøn blomstring, navnlig er rosernes remontering i fuld gang. Jeg er rigtig glad for William Shakespeare i forgrunden for de mange rosa og lilla tonede blomster:


Her er den fotograferet en tidlig morgen med dug på:


 Ligeledes skønne James Galway:


Queen of Sweden herunder, har nærmest blomstret none stop denne sommer..


... og herunder er det Souvenier de Mme. Auguste Charles, som jeg er mere og mere indtaget i, den rose har en helt særlig charme!


Over rosenbuen ind til drivhusene, skaber Giardina magi sammen med en sartrosa Latyrus. Jeg måtte op på en stige for at fotografere dem. (i baggrunden ses det mindste af de 3 birketræer som stod i genboernes have, da jeg flyttede ind. heldigvis er der stadig denne tilbage)


Orv ja, nu hvor jeg ikke længere har græsplæne, så måtte jeg bare have et par høje græsser i haven :-)


Det er en vidunderlig årstid og jeg håber I alle har nydt de seneste dejlige sommerdage! Jeg håber I alle fik glæde af regnen og igen kan sove godt om natten! ;-)

9 kommentarer:

 1. Jeg er en meget stor fan af din have :-) eller ihvertfald billederne fra din have. Queen of Sweden som du har fotograferet må da nærmest være den mest perfekte rose der findes, hvor er den yndig.

  SvarSlet
 2. Fantastisk terrasse du har fået lavet,skønt romantisk udtryk, jeg er vild med dine figurer. Er det et halvtag og blåregn som du har over terrassen?

  SvarSlet
 3. Hi Alice, I am very surprised that you can grow grapes outside. The green ones look really good and the blue ones in your greenhouse, too.
  You have been really working hard in your garden laying the new pavement by yourself! I think, that planting a Robinia tree in that corner is a great idea and I guess, that that tree will bring you a lot of joy in the following years.
  As usual I loved seeing photos of your gorgeous roses. I had 'William Shakespeare 2000' also in my garden but lost it one summer, when I was on vacation. Your photos really make me want to buy this wonderful rose again. 'Mme. Auguste Charles' is a rose I am unfamiliar with, but I like her romantic look. The photo with rosa 'Giardina' and the Sweet Pea is so incredible lovely! I don't know that rose either and I am off to HMF to check out these two varieties. Wishing you a lovely weekend!
  Christina

  SvarSlet
 4. Vidunderlige billeder fra din skønne have, ren nydelse at kigge med!

  SvarSlet
  Svar
  1. PS ja hele din blog er meget meget skøn i sit udtryk:-)

   Slet
 5. Hej Alice
  Godt at høre lidt fra dig og din skønne have igen. Desværre fik jeg ikke regn i denne omgang heller, her på øen får vi ikke meget, men de fleste planter har da overlevet indtil videre. Hvor er der sket meget i din have, det ser så godt ud, rart med noget mere lys ind i haven, når naboerne rydder op i deres haver. Jeg har noteret to roser til ønskelisten mme Auguste Charles og Giardiana, dejligt at kunne følge med i de roser, andre har, og det er jo ikke første gang, jeg bliver inspireret hos dig :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Härligt! Vi har vindruvor för första året (i höjd med Stockholm i Sverige), men jag undrar om de verkligen kommer att hinna mogna. Just nu duger det att de är otroligt sura - och vackra!

  SvarSlet
 7. Hej Alice, din nye belægning er da super fin sammen med naturstenene. Du er godt nok sej at ligge sådan en terrasse selv, godt du får hjælp af de unge til at få lagt nye plader på.
  Jeg elsker dine rosen billeder og bliver ligesom Lisbeth inspireret til nye roser hos dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
 8. Hvilken vidunderlig hage du har! Nydelige bilder til inspirasjon! Gleder meg til å følge deg videre!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...