mandag den 1. oktober 2012

Den smukkeste årstid er lige om hjørnetSommeren er som et festfyrværkeri af mildhed, solvarme, frodighed & blomstring, dufte, fuglesang og insektsummen.. kort sagt en overflod af liv og glæde som vi hengiver os til i ren nydelse efter vinterens goldhed. Det kan derfor være med vemod at man nu ser naturen og havens planter trække sine safter tilbage til roden og gøre sig klar til at gå i vinterhi. Heldigvis er denne proces så eventyrlig smuk, at man let om hjertet kan acceptere livets evige kredsløb. I mine øjne er efteråret den smukkeste årstid i naturen. Jeg elsker lange traveture på en solrig efterårsdag med klar kølig luft og kan næsten ikke vente til skoven igen ser sådan her ud.Haven byder heldigvis stadig på blomstring, mens jeg venter på efterårets smukke farver.

Jeg har det på denne årstid, som om jeg lidt ærbødigt på et sølvfad, giver min have tilbage til naturen og dens varetægt. Sommeren igennem har jeg luget, vandet og gødet og har pillet syge blade og stilke fra planterne. Jeg har gjort mit bedste for at plante hver eneste vækst på en plads hvor den kan trives bedst muligt og hvor dens særlige klang stemmer smukkest i symphonien. 
Men når September glider mod Oktober, trækker jeg mig tilbage og betragter min have på samme måde som man kan nyde smukke scenerier i naturen. Man er gæst derude, en tilskuer. Det er forbundet med store oplevelser og følelse af lykke, men man blander sig ikke i det... man begynder ikke at lave ændringer... man snuser bare ind og suger til sig... og tankerne svæver højt :-)
Sådan nyder jeg min have mens væksterne forvandles i gyldne toner til jordfarvede frøstande med rimfrost eller når sneen beskriver bedenes konturer i bløde hvide former.

4 kommentarer:

 1. Smukke billeder på din blog, som jeg lige faldt over på Evigglade. Håber du falder til i blogland, det hjælper at give en kommentar hist og her, så bliver man set :)
  Dit billede af efterårsskoven er meget smukt.
  Havehilsener
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tusind tak for din kommentar og gode råd :)
   Har besøgt din blog i løbet af dagen og er virkelig imponeret over dit roseninlæg, hvor er der mange god informationer. Jeg er selv rosennørd siden ca 2002, men er flyttet for et år siden så mine har ikke fuldt etableret sig endnu, men jeg glæder mig så meget.
   Pragtfuld stor smuk have du har!
   Masser af havehilsner
   Alice

   Slet
  2. Hej Alice
   Jeg er glad for, at du har kigget ind hos mig og synes om mine informationer om roser.
   Roser skal lige have lidt år på bagen, inden de kommer ordentlig i gang, men det ved du alt om nu. Din Common Moss rose ser meget smuk ud, den kendte jeg ikke, jeg må nok lige kigge nærmere på den. Hvor ligger Wonderland? :) Jeg mener hvor bor du i landet? Altid sjovt at vide, hvilken landsdel bloggeren bor i.
   Havehilsener
   Lisbeth

   Slet
  3. Hej Lisbeth
   Jeg bor i udkanten af Værløse, lige op af Hareskoven. Har boet flere steder i Jylland indtil for 16 år siden hvor jeg flyttede tilbage til Sjælland pga arbejde. Common moss menes at være den ældste moss-rose, sandsynligvis en sport af Centifolia Major, læste jeg et sted. Både blomst og blade er ens på de to, kun mosset er til forskel. Jeg havde mange historiske roser da jeg blev ramt af "rosenbacillen" for 10 år siden, og ville stadig have det hvis jeg havde pladsen, de er skønne :)
   Havehilsener
   Alice

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...