søndag den 7. maj 2017

Mine drømmes have


Kender I det... at blive fanget af stemningen på gamle gulnede billeder af oldeforældre i deres have? Eller af et dårligt gengivet avisfoto af en smuk have, nogle særlig smukke engelske børnebogs illustrationer, eller fotogengivelser af gamle havemalerier? Jeg gemte ihvertfald ofte sådanne billeder, fordi de var mageløst stemningsfulde.

Det var før internettet, så man måtte tage vare på sådanne skatte i mapper eller æsker.
Dybt i mine erindringer har de billeder lagret sig, og skabt mit indre stemningsbillede af den ypperste havedrøm...

Jeg håber du vil nyde stemningen i billederne, for jeg har forsøgt at ramme det udtryk som slidte gammeldags foto og Illustrationer har. (desværre kan jeg se at ikke alle billederne bliver gengivet lige så fint som de er på min pc, der kommer hvide "skygger" langs de sorte konturer herinde:(


Ved at lege med grafikken i windows billedredigerings program, skete der det, at jeg genopdagede min have! Samt fandt ud af at jeg allerede har mine drømmes have! For når foto´s af haven, kommer til at ligne de slidte og gulnede billeder som rørte mig så dybt dengang, så kan jeg genkende stemningen, samt se hvor meget haven er skabt med inspiration fra min gamle billedskat:-)

Jeg er fascineret af have historie, og jeg holder særlig meget af haverne fra før motorplæneklipperne blev allemandseje, dengang hver en plet jord var dækket af planter, så klinkebelægning og revne grusstier var måden at komme rundt i frodigheden. Derudover elsker jeg den tids smukke have møbler, som yndefuldt forvandlede vildnisset til en dejlig have.

Jeg håber du nød gennemsynet og jeg kan kun opfordre til at prøve at lege med indstillingerne og variations eksemplerne derinde, selvom det lige først virker noget poppet, så syntes jeg at man kan skabe smukke grafiske udtryk og ihvertfald stemning af gamle slidte fotos og Illustrationer.

Til slut lige et billede af en svane, vi tog på en tur da Luna var hvalp. Jeg syntes det er blevet et smukt billede, næsten Japansk, med den kontur som kan opnås når man leger med programmets grafik:Tak for besøget og jeg ønsker jer den dejligste forårstid her i Maj!

7 kommentarer:

 1. Hej Alice
  Ja det virker drømmeagtigt, men desværre er alle billederne ikke lige godt. Jeg har set dem alle i stor størrelse.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Good morning Alice,
  Your photo's are very special to see.
  I am looking forward to see your beautiful posts about your garden.
  Have a wonderful day.
  Rosehugs Marijke

  SvarSlet

 3. I miss it when I sent postcards in the mail.
  These are beautiful.

  SvarSlet
 4. Hvor er de fine. De understreger din dejlige haves romantik.

  SvarSlet
 5. Where are they fine They emphasize your lovely garden's romance.

  หนังใหม่

  SvarSlet

 6. شركة مكافحة حشرات و رش مبيدات

  افضل شركة تنظيف بالاحساء افضل شركة تنظيف بالاحساء
  شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة مكافحة حشرات بالخبر
  شركة مكافحة حشرات بالجبيل شركة مكافحة حشرات بالجبيل
  شركة رش مبيدات بالدمام شركة رش مبيدات بالدمام

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...