tirsdag den 24. maj 2016

Endelig blomstrer "Lawrence"Den lille pind jeg plantede for 4 år siden (forsommer 2012) er nu som et brusende vandfald af duftende, blålilla blomsterranker! Hvor har jeg glædet mig til dette syn!


Da jeg købte den, anede jeg ikke at denne var den langrankede type, for jeg holder så meget af den helt almindelige blåregn, men snart skal vi igennem et helt gardin af blomster, når vi skal ud i haven!
(den havde 3 blomster sidste år, så der oplevede jeg hvor lange rankerne bliver i slutningen af blomstringen)


Men smuk og stemningsfuld er den at skue! :)


Den skønne Acer shirasawanum Àureum´ har virkelig fået sig en rival i Majhaven!


Margaret Merrill er så smuk i udspring, og den dufter vidunderligt. Den trivedes ikke i haven, så for et par år siden, gav jeg den en chance i krukke, inde i drivhuset. Der stortrives den og får aldrig mere syge blade. Den ses i venstre side på billedet herunder, og i højre side er det Lady Hillingdon:


Jeg fandt også to udsprungne roser op ad den lune syd/vest mur ved huset, det er først Gloire de Dijon og derefter Alchymist. Så er sommeren for alvor skudt igang! :)

24/5  Tusind Tak for jeres kommentarer! :)
Jeg havde den almindelige blåregn hvor jeg boede før, og troede blot det var  fordi den var så ung endnu, at den ikke blomstrede ret meget, så sorten betyder nok noget. Sidste år havde denne "Lawrence" variant nogle få blomster, og da var jeg faktisk lidt skuffet fordi farven er lidt blegere end den almindelige blåregn. Nu er jeg bestemt ikke skuffet mere!

Hermed et frisk morgenbillede hvor den ses inde fra huset:


Et par friske solnedgangs billeder fra 24/5 herunder:Farverne er eventyrligt smukke i solnedgangen! Jeg er bare såååå glad for denne blåregn :)

Hvis du har lyst til at se billeder af blåregnen og vinplanten i 2012, så klik her og her


Nu er sommeren lige om hjørnet, og jeg ønsker jer en vidunderlig en af slagsen!! :)

11 kommentarer:

 1. Det er helt overvældende, som den blomstrer. Vi snakkede netop i går om, hvorvidt vi havde valgt en småtblomstrende for trods flittig tilbageskæring og omkring 15 år på bagen har den kun et par enkelte blomster hvert år.

  SvarSlet
 2. Din blåregn er sgu' virkelig flot...

  SvarSlet
 3. Så smuk en have du har. Ja det er snart sommer og det bliver nok en af de rigtige gode. Tak for kikket.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 4. For søren da, hvor er den flot.
  Men din acer er nu også fin og også rosen :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Nordjylland

  SvarSlet
 5. Hold fast, hvor er den bare smuk, jeg er helt vild med dine billeder af den smukke blåregn, hvor må du føle dig priviligeret at have sådan en smuk klatrer lige uden for vinduerne.
  Du er nu også tidligt på den med roser... :)

  SvarSlet
 6. huuh ha hvor ser det godt ud.... dig blognavn er ihverfald ikke helt ved siden af :-)

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Hej. Hvor er det bare flot. Den er helt utrolig og det ser helt majæstetisk ud.

  SvarSlet
 9. Jeg er vild med Lawrence. Hold da op en fest. Og hvor er det vildt, at den ikke er ældre og allerede så stor. Så passer det altså, når der står, at når den først får fat. Jeg plantede en japansk blåregn sidste år. To klaser blev det til i år, men hvis den står lige så godt som din, så... Tak for pragtfulde billeder.

  SvarSlet
 10. Hej Alice. sikke en drøm af en blåregn, jeg har straks noteret mig sorten, da jeg skal til at anlægge en pergola. Utroligt så meget have man kan skabe på 150 kvm. Det lidt stramme og vilde er en fryd kombineret.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...