mandag den 2. juni 2014

Dejlig sommerdag

På morgenrunden i haven, bemærkede jeg en masse summen fra den rosa akelejefrøstjerne, og sikke et leben der var, både brumbasser og bier væltede sig rundt i candyflos-bruset af blomster! De virkede både ekstatiske og desperate efter at nå næste blomst før en af de andre snuppede den. Mærkelig nok var der ingen bier i de hvide akelejefrøstjerner...Nu vi er ved pollen, så havde jeg bemærket at rosen Odyssey foldede sine støvdragere sirligt sammen om aftenen, og i dag lykkedes det at tage et godt billede af det:Her ses støvdragerne når blomsten er nyudsprunget. Imponerende at den kan gøre dette :-)

Nedenunder ses Souvenier de Madame Auguste Charles, en gammel bourbon rose med lidt specielle blomster, og en meget køn buskform. Den er plantet i efteråret, så den er ikke så stor endnu.


Herunder er det Hurdal rosen som blomstrer sammen med rosa akelejer, det ser da yndigt ud!De skønne sibiriske iris i bunden af haven.

Nu er Bridge of Sighs sprunget rigtig ud, og den ligner næsten en kunstig rosenranke, for dens knopper var placeret så utrolig regelmæssigt op ad stænglen:
Dens duft fylder hele haven og det er en virkelig fin luftbåren duft den har. Det var grunden til at jeg købte den sidste sommer, men de få efterårsblomster den fik, havde ikke nogen synderlig duft, så jeg var begyndt at føle mig snydt... at de måske havde parfumeret planten for at sælge den. Heldigvis er der rigelig duft i den nu! :-)
Her er det blevet skyet sidst på eftermiddagen og jeg håber så meget på en ordentlig skylle, vi fik ikke noget regn da tordenen væltede op fra østeuropa, så her er virkelig tørt nu.

Ha en dejlig aften!

4 kommentarer:

 1. Hej Alice
  Ja her er også meget tørt, jeg render fortvivlet rundt med vandkanden, men det er umuligt at vande det hele. Nu har du igen vist en rose, jeg gerne vil eje Bridge og Sighs er da helt fantastisk skøn at se på, så smuk en opbygning.
  Det er svært at tage billeder af humlebierne, de sidder ikke stille ret længe ad gangen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, sådan farer jeg også rundt med vandkanden i disse dage, men dagen efter er det umuligt at se hvor der blev vandet.
   Bridge of Sighs dufter først of fremmest bedre og på længere afstand end nogen anden rose i haven, og ja, den er faktisk rigtig smuk! Da jeg købte den var jeg lidt i tvivl om dens farve ville blive for meget, men dens kraftige violparfume måtte jeg bare have i haven.
   Den blev solgt billigt på et plantemarked, og jeg var ikke så omhyggelig da jeg plantede den, jeg nærmest skruede den ind mellem noget andet, alligevel vokser den godt og blomstrer helt utrolig meget for en 1. års plante, så den kan jeg bestemt godt anbefale!
   Kh Alice

   Slet
 2. Hej Alice

  Flotte billeder!
  Spændende fænomen Odyssey viser!
  Mange blomster lukker sig jo om natten, dette var en anden måde:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten og Tak! :-)
   Ja, det ser imponerende ud syntes jeg, den virker helt levende, næsten som en af de kødædende planter! :D
   Den folder også kronbladene lidt sammen om aftenen, men åben nok til at man kan se støvdragerne.
   De første roser er ved at afblomstre nu, og de har også støvdragerne helt foldet sammen som på billedet.
   Ha en rigtig dejlig dag!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...