fredag den 26. juli 2013

Fødselsdag og sysler under hedebølgen


I anledning af min datters fødselsdag i onsdags, dækkede jeg det store bord op i haven, og plukkede denne buket til bordet. Vi endte dog med at tage ud til vandet og spiste kinesisk buffet take-away på en badebro i aftensolens stråler. Efter middagen og havbad, fik vi kaffe og kage herhjemme.


I ugerne op til hedebølgen, arbejdede jeg på dette espalier, som næsten giver associationer af noget indisk, syntes jeg. Jeg er blevet så vild med den farve som den er malet i, så jeg har siddet i skyggen under hedebølgen og malet flere ting i samme farve, blandt andet min lysekrone som før var sort:


Den er blevet meget smukkere i den lidt irgrønne farve, og har fået et langt mere luftig udtryk. Før var selv fake-stearinlysene sorte.
 


Lysestagen her står nu på bordet under lysekronen. Det er en moderne efterligning af de gamle kirkestager, i noget mørkt metal. Den hang i drivhuset før jeg malede den, men nu er den bare så smuk at den bliver i stuen. Jeg gav den også nogle nye porcelænsblomster, som jeg længe havde haft liggende.
 

Heldigvis blev denne messing-lysestage en smuk erstatning i drivhuset, efter den havde fået samme maling.
Jeg har længe overvejet at male det hvide aluminiums cafe sæt i en grøn farve, for selvom jeg syntes at hvide havemøbler er indbegrebet af romantik, så bliver det for skarpt og blændende i sollys.
 
Efter et lag af den maling jeg gav espalieret, blandede jeg gul og hvid i en sjat maling, som afslutning, fordi disse møbler gerne må fremstå lidt mere lysegrønne end den støvet blågrønne/ir-farvede maling som jeg havde brugt til espalieret:
 


Den øverste stol her, er fra aluminiums-sættet, mens den nederste er en plastic version af de gamle støbejern havestole. Jeg fandt sådan to på henstillingspladsen engang, men havde aldrig fået dem malet. Nu er hele sættet malet ensartet, og det hænger meget bedre sammen at have dem på skyggepladsen på terrassen.
 


Det er altså hvad jeg har brugt tiden under hedebølgen til, så jeg har ikke rigtig haft tid til at kigge indenfor i blogland. Morgen og aftentimerne gik med at give overlevelses sjatter af vand til havens mange tørkeramte planter, samt pudsning af de roser der nærmest var færdige på en enkelt dag i heden! Ja, og så turen i skoven morgen og aften, samt dasen i sofaen når det blev alt for hedt i skyggen udenfor.

Jeg håber I alle får en dejlig weekend, og nyder varmen og den hvile som uvægerlig følger med når det er så hedt, :-)

6 kommentarer:

 1. Virkelig en smuk buket. Og den nye irgrønne er jeg helt vild med. Har du også selv blandet den? Det indiske tempel espalie er bare så romantisk, og rigtig flot lavet. Og bedet det står i, wauw! Tænk hvad en hedebølge kan føre til af kreativitet :) hvor har du været dygtig.
  Kh Rose

  SvarSlet
 2. Tillykke med datteren. Hvor er det en fin farve, du har fået blandet, det ser rigtig godt ud på alt, hvad du har malet med den. Flot og romantisk ser det ud hos dig. Fødselsdagsbuketter er så fin.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 3. Hej Alice.Sikke flittig du har været her i varmen.Og det ser bare rigtig godt ud det hele.......flot farve du har givet tingene.Og tillykke med datteren.Elsker også at male
  alle mulige ting oh møbler.Har lige formklippet nogle af mine buskbom.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
 4. Dejlig buket.
  Dine lamper er blevet rigtig søde, det er altid helt vildt, så meget et farveskift kan ændre tingenes udtryk.

  SvarSlet
 5. Det du har malet er blevet smukt. Meget vellykket!
  Dejlig fødselsdagsbuket. Jeg plukker altid en fødselsdagsbuket til de andre i husstanden. Men de har alle fødselsdag om foråret, så det bliver nogle små buketter.
  Jeg elsker altså at det er så varmt, men vores roser blomstrede godt nok også hurtigt af.
  God weekend!

  SvarSlet
 6. det ser så fint ud alt sammen :) Og Tillykke med datteren.
  KH
  Marianne

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...