mandag den 15. april 2013

Nyde- og pusle-tidEndelig er vejret lunt nok til at hornviolerne er kommet ud på terrassen, og flere af de småbitte stauder jeg købte i Netto for en tiér, og som har stået i potter i drivhuset, er nu plantet ud i bedene sammen med de resterende hornvioler. Jeg købte også flere pakker liatris-knolde, som endelig er plantet, samt et Magnolie Soulangeana.

Det lykkedes mig at udføre alle mine planer inden det kursus jeg startede på i dag, og det er lange dage jeg har derude, (fra 8:30-17:00) det er faktisk flere timer end jeg har haft på noget job! Lidt ærgeligt at skulle sidde inde på denne årets allerførste varme dag, men jeg er utrolig glad for alt det jeg har nået i haven de sidste par uger.

I går fik jeg lavet en mistbænk til de hundredvis af Verbena bonariensis som spirede. Jeg har endnu en potte stående i drivhuset (just in case!) den skal prikles ud i flere potter i morgen. En potte er givet i gave til min eks-svigermor, som også er meget glad for sin have, resten står nu her i mistbænken, på det nye stykke jord jeg fik. Den måler knap 1½m x ½m, og der bliver fuldt hus! :-)


Det bliver vidunderligt med haven fuld af Verbena, nu hvor roserne endnu ikke fylder så meget som de kommer til om et par år. En bakke med spirede tagetes "Vanilla" er nettop rykket ud i drivhuset, og dens plads i vindueskarmen er erstattet af to bakker med hver 12 papirpotter fyldt med nysåede lathyrus "Mammoth Mid blue" og "Noel Sutton" Det bliver et mageløst skue til sommer! :-)

Jeg har anlagt et Iris germanica-bed i den sti som lå langs den gamle hæk. Da jeg flyttede ind lå her fliser som jeg brugte andetsteds, og fyldte istedet granitskærver på. Under fliserne var der et tykt lag grus, så nu har jeg gravet og blandet hele herligheden, for det er nettop i sådanne jordforhold at mine Iris stortrivedes hvor jeg boede før, så jeg er fuld af forhåbning for deres ve og vel nu. Deres blomsterstande er jo også så høje, at jeg sagtens kan nyde blomsterne, selvom de nu dyrkes i urtehaven.Det er dejligt at komme hjem til en have, som blot skal vandes og pusles lidt, og lige nu er forårsblomsterne for alvor myldret frem i hele haven og det er i den grad blevet Nyde-tid! :-)

5 kommentarer:

 1. Hej Alice
  Godt du nåede så meget inden kurset startede, det er da godt nok også længe, I skal sidde på skolebænken hver dag. Stakkels jer og så i godt vejr, øv for det. Håber du får noget ud af kurset. Jeg skal love for, at der er gang i dine Verbena.
  Hvis du gerne vil se bryllupsbilleder, kan du kigge ind på indlægget jeg lavede i går: Hvor blev foråret af. Jeg kan forestille mig, at det lige er noget for dig at se de billeder. De kommer sidst i indlægget.

  SvarSlet
 2. Så mycket härligt du har på gång! :-)

  SvarSlet
 3. Lekre bilder : ) Der er virkelig en deilig tid nå : ) God uke!

  SvarSlet
 4. Jeg har også fået plantet mine hornvioler i potter, men de står stadig i drivhuset, jeg regner dog med at få dem ud en af dagene.
  Jeg købte også billige stauder, godt nok i Lidl, men jeg har ikke plantet dem ud endnu, de står også i drivhuset.
  Sikke et kursus, håber det er tiden værd.
  Det kommer til at se godt ud med alle de Verbena.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 5. Smukke billeder af dine hornvioler :-)
  Bedste hilsner
  http://benteholst.blogspot.dk/

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...