søndag den 26. maj 2013

Eventyrlig dejlig tid...


... her sidst i Maj. Verden er så dugfrisk og lys, og havens planter udvikler sig så hurtigt at det kan være svært at følge med! Det er en helt vidunderlig frodighed som udfolder sig overalt!

I den hæk jeg gravede op, voksede en stor humleplante, som det lykkedes mig at redde ud af tjørnens mange rødder. Jeg har delt humlen i 3 stykker, og plantet dem ved rosenbuerne for at få lidt frodighed, inden roserne er vokset til... og det ser så fint ud!


Jeg er meget glad for at have lært prærieliljen at kende! Den er så smuk og elegant! Det vil jo være løgn hvis jeg siger at jeg ikke bryder mig om store grønne blade, men når det kommer til løgvækster, så foretrækker jeg absolut diskret bladvækst! Det lever prærieliljen op til! Jeg har sat dem i smågrupper flere steder i haven, og håber de breder sig.
Jeg elsker de små plantespir i vandhullet! Den gulløvede løn (acer shirasawanum "aureum") har desværre mistet sin højeste gren i vinters. Jeg håber det bare er en frostskade, men det nederste af stammen har en revne, så jeg frygter det kan være sygdom... man kan lige se den lodrette revne her bag bregnebladene.


Akelejerne er lige begyndt at blomstre i den mest solrige del af haven. Jeg har mange af dem, så det bliver et sandt festfyrværkeri af dens mange smukke farvedetoner.
Til slut vil jeg vise knopperne på Gloire de Dijon, som vokser lunt oppe ved husmuren, det ser ud til at kunne blive en pragtfuld blomstring! Jeg glæder mig bare så meget!


Jeg ønsker jer alle en rigtig dejlig weekend!

12 kommentarer:

 1. Hej Alice
  Hvor er der smukt i din have, jeg er helt vild med den. Hvor stor er den ?
  Her glæder jeg mig også til akelejerne springer ud. Mange ser dem som ukrudt og graver dem op. Det nyder jeg godt af og skynder mig at plante dem igen.
  Jeg kan se din Gloire de Dijon er har sat knopper..nu varer det ikke så længe inden de første roser springer ud. ;)
  Dejlig Søndag til dig.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda, og tusind Tak! :-)
   Hækprojektet gav den bonus, at jeg endelig fik haven målt op, så med terrassen på 22,5 kvm, er den ialt: 156 kvm. Det er jo ret småt, så man skal virkelig prioritere.
   Jeg elsker akelejer, men de er ganske rigtig meget villige! :-) Jeg har ind imellem flyttet nogle alt for store planter, helt ned til hækken i bunden af haven, men som oftest syntes jeg det er nok at nippe nogle af dens blade væk, så de ikke kvæler stauder og roser, for jeg vil ikke undvære deres fine blomster!
   Ja, du kan tro jeg glæder mig til den rose blomstrer! Grenen er 1½ m lang, så der er håb for at jeg endelig har en Gloire de Dijon som er ved at etablere sig ordentligt!
   Hav en dejlig søndag!
   Kh Alice

   Slet
 2. Hej alice.Ja! det går utroligt hurtigt i haven lige nu.Man når kun lige at lægge et indlæg med blomstrende træer før bladene er faldet af træerne.Men lige nu viser jeg de smukke hvide syrener.
  Er vild med dit lille vandhul,og dit smukke løn......håber den klarer detRigtig god søndag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja, det føles virkelig som om at naturen har skruet op for processerne i år, for at kompensere for det sene forår!
   Din hvide syren er så dejlig, jeg overvejede også at få en hvid syren, men så havde bilka tilbud på 10 stk. vilde syren (den lyslilla) for bare 99 kr. Tilmed sendte de næsten dobbelt så mange planter med, så jeg stopper med syrener lige nu! :-D
   Tak Jette! Ja, jeg håber virkelig ikke det er den nye væmmelige løvtræsygdom, som jeg læste om da jeg googlede sygdomme på løn. Heldigvis har træet ikke sorte pletter, for det skulle være et kendetegn, men der opstår nettop revner...
   Rigtig dejlig søndag!
   Knus Alice

   Slet
 3. Kære Alice
  Hvor er din havelåge og kastaniehegnet bare helt bedårende smukke. Prærieliljen er også en af mine yndlinge som jeg bare gerne vil have mange flere af. Som du jo så rigtigt skriver, er de gode med det diskrete løv. Det ser ud til at være en skøn sommer vi allerede er godt på vej ind i. ;)
  God weekend til dig herfra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva og tusind Tak! :-)
   Ja, Prærieliljen er utrolig dejlig, så den kan jeg godt forstå er en af dine yndlinge, det er den allerede godt på vej til hos mig også! Jeg håber også at den vil brede sig, ellers må jeg have lagt flere løg ud.
   Det er i sandhed en skøn forsommer vi har, og med den frodighed vi har nu, tror jeg også vi er på vej ind i en rigtig dejlig sommer! :-)
   Rigtig god søndag!
   Kh Alice

   Slet
 4. Hvor er det smukt i din have, især vandhullet er bare flot. Forhåbentligt er det ikke svamp i din Acer. Jeg har mistanke om, at den gule variant er lidt sart. Men på den anden side er der jo store flotte eksemplarer i haverne rundt omkring. En dame i Sønderborg, som har arbejdet på en planteskole, fortalte ved en havevandring, at hun 2 x pr. år vander med vand tilsat atamon.
  Jeg tænker, at det da ikke kan skade.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla og tusind Tak! :-)
   Vandhullet og miljøet omkring det, var noget af det første jeg anlagde, da jeg flyttede ind, og jeg syntes også selv at det er blevet godt nu, hvor jeg har fundet de sidste sten til at dække kanten.
   Tusind Tak for dit råd om atamon-vand!!!! Det vil jeg prøve, for det træ er havens juvel, og rigtig meget er plantet i forhold til det træ... bld. hydranga limelight, og nogle gule roser i dens afdeling af haven. Dejligt at kunne prøve og gøre noget, så man ikke bare står helt hjælpeløs og ser til!
   Ønsker dig en dejlig ny uge! :-)
   Kh Alice

   Slet
 5. Hvor er der smukt hos dig, Alice! Jeg elsker også akelejer og har netop købt og plantet nogle som jeg håber vi sprede sig og blive til mange flere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana og rigtig mange Tak! :-)
   Ja, akelejer må der bare til, og de er heldigvis ret villige til at brede sig, bare der noget bar jord at spire i! Er det ikke bare skønt at skulle til at plante haven til, og planlægge bede?! :-)
   Rigtig god ny uge til dig!
   Kh Alice

   Slet
 6. Knopper i roserne og flotte allium allerede, her kan jeg slet ikke være med.
  Pas nu på den humle, den er ikke sådan at stoppe igen, har jeg læst.
  Skønne billeder af din lille have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeg har ladet mig fortælle, at vi har lidt fastlands-klima her ved Værløse. Dvs. ret kolde vintre, men også ret stabil varme om sommeren, fordi havet ikke køler området ned. Jeg ved ikke om det passer, men i hvert fald er de første 5-6m fra min husmur, et ret lunt område, og især helt oppe ved muren, hvor der er knopper i roserne. Det er kun heroppe at roserne er så langt fremme. Allium´n står 4-5 m fra muren.
   Ja, du kan bestemt have ret i din advarsel ang. humlen! Måske jeg har inviteret et kommende kæmpeproblem ind i rosenbuen!! Men... den er så køn! :-)
   Tak skal du have Lisbeth, jeg ønsker dig en dejlig ny uge!
   Kh Alice

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...