lørdag den 3. august 2013

Allerede sensommer??

Jeg kan slet ikke forstå vi allerede har August måned! Det har været en kanon sommer indtil nu, hvor alle planterne næsten eksploderede i vækst og blomstring, og jeg har vandet og nippet afblomstret i ét væk, og nydt hver eneste dag i haven. Jeg har ikke arbejdet på nye bede som de 2 foregående år, og undrer mig derfor lidt over at jeg har kunnet bruge så meget tid i haven, at mere end 2 måneder bare er fløjet afsted!

Heldigvis er sommeren jo langt fra slut, men jeg syntes altid at det er lidt vemodigt når forsommer floret afløses af sensommerens blomstring. Det er nok noget med de billeder man har i hovedet, af floks og solhat med rimfrost fra de tidligste frostnætter... Ja, og da jeg endnu har et hjemmeboende barn, betyder August jo også, at sommerferien er ved at slutte.

Jeg nyder haven, som stadig er utrolig frodig og med en del blomstring til gode, men vemodet strejfer mig, ligesom en svag duft der lige bølger forbi én, og vækker et minde...


Disse to planter binder hele min have sammen i øjeblikket. De er begge plantet rundt om i haven, og slår smukt tonen an for de øvrige blomster. Tilsammen er de også helt uimodståelig smukke. Her vokser de op ad det nye drivhus, hvorfra billedet er taget. I baggrunden ses skoven bag havehækken.


Her går de igen ved en af rosenbuerne, sammen med klematis og humle.


Men ellers er det purpursolhat ´Magnus´som særlig præger haven lige nu.
 
 
 


I forgrunden er det Scepter´d Isle, som i år har overgået sig selv: Masser af store perfekte blomster i begyndelsen af Juni, og nu har den en utrolig tilvækst med 6 høje grene der bugner af knopper, og en gren som er næsten lige så høj som kæmpe-verbena. Har alle Austinroser en lille klatrer i maven? .-)


Udover ´Magnus´ har jeg vist en anden sort i forgrunden, den hed bare purpursolhat da jeg købte den.


Den har smallere kronblade som ikke hænger ligesom hos ´Magnus´.


´Magnus´


Et stemningsbillede af nogle planter jeg holder meget af: Den spanske bakkestjerne i krukken, overlevede vinteren i drivhuset, og akkompagneres af brudeslør og liatris, og perovskia ´Little spire´ springer også snart ud.


Her blomstrer bjerghulsvøb sammen med den duftende rose Margaret Merril, som endnu er ganske lille her hos mig.


Endelig fik nøkkerosen 2 blomster, hvoraf denne er udsprunget. Den står i bassinet nede i den skyggefulde ende af haven, hvor mange vækster derfor blomstrer lidt senere.


Det bedste ved August er mine elskede violfrøstjerner


Der er stadig enkelte roser som blomstrer, og jeg foretrækker det egentlig sådan, fordi man nyder den enkelte blomst mere, og i særlig grad de der blomstrer langt ind i efteråret.
Det er nok mest derfor at jeg har flest af de flergangs-blomstrende, for egentlig syntes jeg at rosernes hovedblomstring er så overdådig, at det næsten er for meget af det gode, med mindre at man kan begrænse sig til at have færre, men godt integrerede rosenbuske i haven.

Jeg har vist sagt det før, men jeg er virkelig ked af at jeg ikke rigtig får kommenteret særlig meget i øjeblikket, men tiden ved pcén er virkelig begrænset. Jeg oplever næsten daglig lige at kigge ind på en blog og begynde at læse og nyde billeder, så koger risene over eller noget andet hænder... og jeg farer ud for at ordne... glemmer alt om det indlæg jeg ville læse, og laver alt muligt rundt om i huset eller haven... når jeg så et par timer senere sætter mig igen, har jeg gerne en bestemt grund: checke vejret eller en bestemt plante, og klikker bare alle sider ned uden at undersøge det nærmere. Men det tror jeg nu at I alle sammen godt kender! :-)
Jeg ønsker jer alle en dejlig weekend!

9 kommentarer:

 1. Ja det kender vi, der er nu ikke så meget aktivitet på bloggene i øjeblikket, så jeg klarer både dem og madlavningen.
  Du har helt ret i det med sensommeren, jeg tror, det er fordi, vi ved, at snart er det slut med sommeren og en lang vinter ligger forude. De lyse aftener slutter, og vi nåede næsten ikke at nyde dem, fordi det går så stærkt. Heldigvis har vi alle vores skønne billeder og kan nyde dem, og pludselig er det forår igen.
  Bjerghulsvøb har jeg også, den er skøn. Scepter d´isle har jeg også, den har været helt overdådig i år, synes jeg, den blomstrer stadig her.
  Jeg synes også, at roserne er kønnere i sensommeren, når de alle blomstrer er det næsten for meget, det har du ret i. Der er også en anden glød over dem i sensommeren.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Ja, det er sidste sommermåned vi har taget hul på. Det er lidt vemodigt. Men så har vi de dejlige billeder at kigge på til vinter.
  I år mangler jeg kæmpeverbenaen, det er en stor fejl.
  Solhattene er skønne.

  SvarSlet
 3. Hej Alice.Ja! der er lidt vemodigt at tænke på ar sommeren snart er slut.Som Lisbeth skriver så er der lidt stille på bloggen lige for tiden.Så det er ikke så svært at følge med.
  Dejlige billeder du viser fra din have.Jeg har heller ikke kæmpeverbena i år.....havde håbet på at den havde selvsået sig.Dine solhatte er også store og smukke.Rigtig god søndag til dig Jette

  SvarSlet
 4. Jamen det er da et smukt syn du fremviser lige nu. Så muntert ser det ikke ud hos mig lige nu, selvom jeg tog en tørn i haven i dag og fik fjernet et masse vissent løv.
  Dine solhatte nærmest strutter af sundhed og pynter med kæmpeverbena. Et godt makkerpar!

  SvarSlet
 5. Åh, din have er så smuk, Alice! Jeg ved præcis hvad du mener, både når du skriver om sensommervemod og når du skriver om ikke at nå at lægge så mange kommentarer som man gerne vil!

  SvarSlet
 6. Hvor er det dog smukt at se billederne fra din have!

  SvarSlet
 7. skønne skønne billeder af din have
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 8. Kære Alice,
  Hvor er der skønt i din have. Man får virkelig lyst til selv at være der! Hvor må der også dufte skønt med alle dine lathyrus ... Her i min have synes jeg ikke rigtig, at de lever op til forventningerne. Det er kun dem der står i krukker, der gider at blomstre, vokse og leve livet.
  Sådan med det, jeg vil blot ønske dig en fortsat dejlig lun og blomsterrig sommer.
  Kh Mathias

  SvarSlet
 9. Jeg kan næsten heller ikke løsrive mig fra haven. Jeg er ved at dåne over alt det der er at kigge på, og sommerfugle, humlebier, svirreffluer som sværmer rundt, kan jeg få lang tid til at gå med. I din have er der også helt vidunderligt, så mange skønne blomsterkombinationer og farver i skøn harmoni. Kan godt forstå du nyder den i fulde drag, og det er jo bare om at gøre det, for lige hvor længe det utrolige sensommer vejr fortsætter, ved man jo aldrig.
  Kh Rose

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...